DVC zet VELO wederom zonder problemen opzij

Met Dani als ondersteunende coach en met Rick in het doel wist DVC zonder problemen te winnen van VELO. Er was zelfs één wissel aanwezig. Mede dankzij de gebroeders Paul en Peet wist DVC aan 12 man te komen. Een supersnelle Beppe, een uitmuntende invallende keeper Rick en dankzij een slecht spelend VELO kon DVC na de wedstrijd terugkijken op een mooie dag. Afwezigen vandaag waren: Franz (Schijnt om 10:00 bij SEP te hebben gestaan), Eerk van Leeuwen(gekrenkte wenkbrauwen), Berkie(Schelden tegen ME-ers), Moreno(z’n andere hand uitproberen) en Zwario(ADV dag).

Na het laatste debacle tegen Full-Speed (red.) moest DVC zich weder herpakken om weer aan een beter moraal te werken. Thuis was al met 5-1 gewonnen van VELO(red.) dus dit zou een herhaling kunnen worden. DVC begon uitmuntend aan deze wedstrijd. Beppe was in vorm en met Rick in het doel betekende dit dat de ballen vlak voor het 16-meter gebied klaargelegd konden worden. VELO had geen reactie op iedere keer weer die hoge ballen. Beppe was er als de kippen bij. Met goed samenspel van de gebroeders de Jong werd Beppe in stelling gebracht en kon het eerste doelpunt van de wedstrijd worden gemaakt: 0-1. DVC probeerde meer en meer maar kreeg de bal niet in de goal. Wat normaal in het voetbal dan gebeurt, gebeurde ook hier. Er werd gefloten op een ander veld en Fuut dacht dat er werd gefloten voor een overtreding. Echter niets was minder waar. Gordon van VELO haalde uit en scoorde: 1-1. DVC was wakker geschud. Ricky had het niet druk in het doel maar als hij de bal had dan werd er een aanval verwacht. In de 25e minuut schoot Ricky de bal met een hard schot naar Beppe. De bal viel op de juiste plek. Beppe kon de doelman gemakkelijk passeren: 1-2. DVC was los! Beppe was ook erg op dreef. Via een rush aan de rechterkant passeerde Beppe Gordon, Gerard en René van VELO en kon hij de bal direct voorgeven op Mini. Mini kwam voor zijn man en legde de bal in het doel: 1-3. Driemaal scheepsrecht nadat hij eerder twee andere kansen verprutst had. Dit werd ook de ruststand.

In de rust werd Truub gewisseld voor Pluis. Dani masseerde iedereen en gaf Ricky instructies hoe hij in de tweede helft moest zoemen.

Na de rust kwam DVC er niet echt meer aan te pas. Het was Pluis die door kon lopen en neergehaald werd. Hij mocht een penalty nemen maar miste deze door op de paal te schieten. DVC bleef druk geven maar kon slechts eenmaal scoren door een schitterende actie van Peet. Hij passeerde de verdediging en keeper: 1-4

12 wedstrijden gespeeld. 6 gewonnen en 6 verloren. In ieder geval waren er voldoende spelers op het veld en zelfs een wissel. A.s. 2e paasdag 05.04.2010 zal er om 10:00 thuis worden gespeeld tegen RKDEO. Hopelijk zijn er dan weer voldoende spelers. Fijne paasdagen!

Een korte voorwinterstop van drie weken, na drie wedstrijden die afgelast waren, bleek goed geweest te zijn voor onze helden. Al werd de laatste wedstrijd tegen Delfia 5 ook met 4-2 gewonnen. Ondanks dat het koud weer was, (-4 graden) waren er precies elf man op de been. Afwezigen waren: Dani (Klimaattop Denemarken), Woggie (Schaatsen invetten), Eerk (Christmas shopping), Berkie (Geen afmelding gezien) en Zwario (Blessure grote teen). Men hoopte aanvankelijk nog te kunnen profiteren van de scherpte van Van Berkum maar na tevergeefs wachten werd er maar alvast omgekleed. Harm was aanwezig om de leegte op te vullen.

Niet alleen DVC kon maar elf man optrommelen ook SEP had er maar net elf. DVC begon sterk aan de wedstrijd. Met Harm op het middenveld vlogen de combinaties samen met Pluis en Ricky de bezoekers om de oren. Het was dan ook Harm die voor de 1-0 zorgde. Ook de tweede goal kwam op naam van Harm nadat hij makkelijk door kon lopen: 2-0. SEP deed wat terug na een aanval waar invallende keeper Beppe niets aan kon doen: 2-1. Ricky liet ook weer van zich horen door, wederom zoals we van hem kennen, een schitterende slalom om te zetten in een doelpunt: 3-1. DVC ging met een goede voorsprong de kleedkamers in.

In de rust werd Beppe gewisseld voor Truub. Beppe zou meer naar voren gaan en Truub ging in het doel zijn kunsten laten zien. Na de rust werd het DVC gemakkelijk gemaakt. Twee spelers van SEP haakten af. Ze konden de druk van DVC niet meer aan en besloten achter in de kleedkamer te blijven. Dit resulteerde in ‘slechts’ een tweede helft van maar liefst vijftien minuten. In dit kwartiertje werd maar liefst vier keer gescoord door DVC. Het was Pluis die de 4-1 kon maken na een schitterende pass van Ricky. Daarna mocht Mini de 5-1 maken door aangeven van Erwin. Beppe rondde de eindstand af. Hij scoorde de 6-1 en 7-1 geheel op eigen wijze. Na een uur voetballen floot Aad af. Het had voor beide partijen nog weinig zin om door te spelen. Pluis trok uiteindelijk een Geel/Rood shirt aan en ging bij de bezoekers spelen. Zo werd er nog iets minder dan een half uur met twintig veldspelers tegen elkaar gespeeld. Ook hier bleek DVC de sterkere te zijn. Echter werd er niet meer om resultaat gespeeld.

Was dit de laatste wedstrijd van het jaar voor DVC? Komend weekend is er een weersverwachting van -15 graden verwacht. Waarschijnlijk zal de inhaalwedstrijd tegen GONA afgelast worden. Echter zal dit nog wel officieel bevestigd moeten worden door Piet Paulusma. DVC pakt in ieder geval weer drie punten en heeft goed gewerkt aan het doelsaldo.

DVC lijkt de weg terug gevonden te hebben. Nadat vorige week MSV na een harde wedstrijd verslagen werd (red.), heeft DVC (ondanks een achterstand) thuis VELO zonder problemen opzij gezet. Er waren wederom voldoende mensen aanwezig en er waren zelfs twee wissels. Afwezig vandaag was alleen Berkie die een bloemetjesgordijn buiten moest zetten.

DVC zocht naar de vorm van de tegenstander en begon hierdoor de wedstrijd zwak. Toch kreeg DVC wat kansjes maar door een uitbraak van VELO kon men simpel door de verdediging lopen en de bal hard achter Dani schieten: 0-1.

DVC werd direct wakker en begon weer te voetballen. Het was Erwin die vanaf rechts een voorzet aan Mini gaf. Mini keek goed naar de bal en kopte hem in de korte hoek: 1-1. DVC was weer op gelijke hoogte. DVC zette steeds meer aan en bleef kansen creëren. Dit toch tot geen genoegdoening voor de enigszins gefrustreerde Velo-ers. DVC kreeg een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter. Ricky schoot de bal snoeihard richting het doel maar de keeper raakte de bal net aan. Via de lat kwam de bal terug in het veld. Mini was er als de kippen bij en kon de bal weer hard achter de keeper koppen: 2-1. De stoomtrein van DVC begon te draaien. Ricky wilde ook zijn doelpuntje meepikken en zoals hij vaker deed slalomde hij langs het gehele VELO team richting het doel. Ricky koos de verre hoek uit en schoot raak: 3-1. Uiteindelijk was het Beppe die vlak voor de rust ook een bal over de keeper kon koppen. Zo ging DVC met een 4-1 voorsprong thee drinken.

In de rust werd Mini gewisseld voor Moreno en Beppe ging eruit voor Zwario.

Na de rust kwam DVC er niet echt meer aan te pas. De wedstrijd werd wat grimmiger aan de kant van VELO en zij maakten hierdoor meer overtredingen. Het was wederom een vrije trap voor DVC. Ongeveer 25 meter van het doel vandaan. Pluis stond achter de bal en VELO was bezig een muur te plaatsen. Het spel lag dood dus Pluis bedacht zich geen moment en liet zijn kwaliteiten zien dat hij de bal over alles en iedereen zo in het doel kan schieten: 5-1. Aad gaf een speler van VELO nog een rode kaart maar na een hevige discussie besloot hij deze in te trekken. DVC kreeg nog een aantal kleine kansen maar speelde rustig de wedstrijd uit.

DVC heeft 9 punten uit 5 wedstrijden en zit nog altijd in de lift. De voorsprong op de nummer 1 blijft nog altijd 6 punten. Als onze helden deze vorm kunnen vasthouden en thuis kunnen winnen van Full-Speed is er misschien nog wel een kansje voor het kampioenschap. Afijn, de kogel is door de kerk. We daten met zijn allen op 23.01.2010 (zet deze datum alvast vast in de agenda’s) en volgende week is Taurus 6 de nieuwe tegenstander.

De zesde competitiewedstrijd van het seizoen 2009/2010 (red.). Drie wissels per helft en een hoop hockeydames. De zon scheen volop en Aad was zowaar afwezig. Ook Pluis en Dani waren beide afwezig ivm de nationale sokkendag.

Zwario, Berkie en Erwin waren alle drie wissel in de eerste helft. Truub nam het doel over van Dani en Wog besloot om toch mee te voetballen. DVC zette goed druk in het begin van de wedstrijd en was ook de betere ploeg. Dit resulteerde in een penalty voor Peet. Hij scoorde zonder probleem: 0-1. Daarna bleef Taurus druk zetten en kon DVC het haast niet meer bijbenen. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd liepen ze als een stoomwals over DVC heen en stond het plotsklaps: 4-1

In de rust gingen Ricky, Laar en Wog eruit. Beppe ging keepen en Truub nam weer plaats in de achterhoede. Zwario ging dieper in de spits spelen.

De wedstrijd was in principe al gespeeld. DVC genoot meer van de zon dan van de wedstrijd. In de tweede helft gebeurde er dan ook niet al te veel. Behalve dat de hockeydames langsliepen en Ricky zijn vlag wel erg strak hield. Ook Berkie was poeslief voor de nummer negen van Taurus en deze betreffende persoon ging huilend naar huis. Taurus scoorde nog twee maal zodat de eindstand uiteindelijk: 6-1 werd.

DVC had een off-day. Taurus was de betere en onze helden hadden weinig in te brengen. DVC staat stevig in de middenmoot met drie wedstrijden gewonnen en hetzelfde aantal verloren.

De derde uitwedstrijd van het seizoen(red.) en de vierde van de eerste competitiehelft. De klok ging een uur terug. Fuut was de enige afwezige deze wedstrijd. Pluis, Moreno en Beppe waren weer terug van afwezigheid en Berkie was ietsje later. Er was wat onenigheid in de kleedkamer vanwege de wissels maar dankzij het wisselbeleid van dit seizoen kon dit goed opgelost worden.

Pluis en Truub waren de wissels van de eerste helft. Beide de eerste competitiehelft al twee keer wissel geweest en dus gegarandeerd op een plek volgende week. DVC begon sterk aan deze wedstrijd. Laar en Zwario waren beide lang bezig in de kleedkamer met een opstelling en uiteindelijk werd het een 4-3-3 formatie waarin Erwin rechtsbuiten zou fungeren. Het werd duidelijk in het begin van de eerste helft dat het een zware klus zou worden. De scheidsrechter, Sjaak van de KNVB jeugd, floot goed en zeer gedisciplineerd. De supporters van MSV waren het vaak niet met hem eens en met Aad die vaak vlagde vanwege terecht buitenspel. De verdedigingslinie, onder leiding van Berkie, hield goed stand en deed wat het moest doen met buitenspel acties. DVC had minder dan een half uur nodig om het eerste doelpunt te maken. Erwin schoot een hoekschop richting het 16 meter gebied maar kreeg de bal weer terug. Hij gaf nogmaals voor en Zwario kon, als grootste man van het veld, zonder problemen hard binnen koppen: 0-1. DVC bleef goed voetballen. Toch was er weer voor de rust het tegendoelpunt waar Dani niets aan kon doen. Een speler van MSV stond helemaal vrij en kon de bal hard achter Dani schoppen: 1-1. DVC ging rusten.

In de rust ging Dani eruit voor Pluis. Beppe zou gaan keepen. Dani, toch enigszins aangeslagen vanwege zijn blessure van vorige week tegen Full Speed(red.), kon met zijn blauwe plek niet verder. Truub zou erin komen voor Wog.

DVC startte wederom sterk in de tweede helft, liet zich niet gek maken door de tegenstander en haar supporters. De helden bleven rustig en voetbalden ook rustig. Dit tot frustratie van verscheidene MSV spelers. Het Erwin die een hand in zijn gezicht kreeg van de aanvoerder (nr. 13) van MSV en dus een vrije trap net buiten de zestien toegewezen kreeg. Het muurtje stond op een plek wat niemand begreep. Ricky zag echter geen probleem om de bal snoeihard langs de keeper te schieten: 1-2. DVC had weer de voorsprong te pakken. MSV ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en deze kwam na ongeveer 75 minuten voetbal. De gehele MSV jeugd had plaatsgenomen op de tribune en gilde het uit. Wederom een klein foutje achterin werd afgestraft: 2-2. Toch was het Pluis die nog volledig opgeladen was en dwars door kon lopen door de verdediging. Hij kon op het laatste moment uithalen en schoot de bal netjes in de hoek naast de keeper: 2-3. DVC had nog tien minuten om te gaan consolideren. MSV gaf veel druk maar kansen waren er ook voor DVC. Eerk van Leeuwen kopte keihard op de lat en verscheidene schoten gingen naast. Toch hield DVC stand en speelde de wedstrijd netjes uit.

Een schitterende overwinning die gevierd werd als team. Dit was na de afgelopen twee nederlagen tegen Delft(red.) en Full Speed(red.) hard nodig. Momenteel twee wedstrijden gewonnen en twee verloren. Volgende week tegen VELO 12 om 9:30 thuis.