DVC sluit laatste wedstrijd winnend af!

Een rampzalige zondag, te weinig man, slecht weer en een slecht veld bij RKDEO. Tenminste, dat stond er op de planning. Maar het algehele verhaal kreeg een totale wending nadat Erwin met zijn motor in de regen bij RKDEO aankwam.

Erwin steelde de show, scoorde twee doelpunten, ploeterde als een werkpaard en de rest van DVC hielp hem hierbij. De rest, de andere negen spelers.

Afwezigen waren: Berkie(darten), Truub(weekend weg met Erwin), Eerc (weekend weg met Erwin), Léon(geblesseerd), Fuut(sambadansen), Franz(Braziliaanse gerechten uittesten), Ricky (winkellintje doorknippen), Petur(bardienst), Stef (aan de bar bij Petur) en Dani(blessure aan het derde been). (excuses als ik iemand vergeten ben). Dit hield in dat er 10 afwezigen waren.

Regen, regen en nog eens regen. De zondagochtend begon slecht voor een laatste wedstrijd midden mei. Daar waar iedereen dacht dat de zomerstop allang zou zijn begonnen, was niets minder waar. Er stond nog altijd één wedstrijd op het program en dat was de, altijd lastige, uitwedstrijd tegen RKDEO. Er zouden ELFmensen afwezig zijn en dit hield in dat DVC kon starten met 7 man. Echter kon Erwin het niet over zijn ziel halen om niet te komen opdagen dus hij besloot dat hij zijn weekend even zou onderbreken en 150 kilometer heen en terug zou rijden om even te voetballen bij RKDEO, hulde voor Erwin. Echter had Aad inmiddels ook Gert-Jan (een oude bekende van Zwario en voor de kenners van het tweede elftal is hij ook bekend) gevraagd om mee te doen en ook werd Paul toegevoegd aan de selectie. Dit hield in dat DVC in ieder geval met 10 man kon gaan beginnen.

DVC begon sterk aan de wedstrijd. De uittrappen van Gert-Jan waren super voor Beppe. Zodra Beppe ging starten vloog de bal al over Beppe heen en hoefde de spits alleen nog maar te scoren. Echter was het wel even wennen en kon niet iedere uittrap benut worden.

De eerste helft zou ongelooflijk verlopen voor Erwin. Hij scoorde de 0-1. Zijn rit was in principe al niet voor niets geweest. Echter werd er knullig omgegaan met bepaalde ballen en zo werd er uit het niets gelijk gemaakt 1-1. DVC was weer terug bij af. Echter bleef Erwin goed voetballen en hij maakte dan ook de 1-2 met een kopballetje over de keeper heen. Vlak voor de rust werd er nog gelijk gemaakt: 2-2.

DVC ging de rust in met een gelijkspel wat niet slecht was.

De tweede helft kwam DVC positief uit de catacombe van het RKDEO gebouw.

Ongelooflijk was het om te zien hoe dit team zich in de wedstrijd speelde. De tegenstander werd helemaal in het nauw gedreven. Met de verre uittrappen van Gert-Jan zat het goed en dit resulteerde in een doelpunt van Beppe:2-3. DVC had de voorsprong wederom te pakken. Dit keer ging DVC door tot ze zeker waren van de drie punten. Erwin wilde schieten maar schoot laag op Mini. Mini tikte de bal simpel in het doel: 2-4.

DVC wilde meer en kreeg ook meer. RKDEO ging meer op de aanval spelen en zo kwamen er meer openingen. Tot twee keer toe profiteerde Paul hiervan: 2-6. Dit was ook de eindstand.

In de kleedkamer was het een ontspannen sfeer. Het seizoen zit erop. Wederom een wedstrijd waar maar liefst tien mensen afwezig waren. Hulde voor Erwin die wel kwam opdagen van zijn weekendje. Als een ware nieuwe aanvoerder kwam hij opdagen en nam hij het team op sleeptouw naar de winst. Echter wilde Erwin niet als nieuwe aanvoerder fungeren. Toen kwam er een “pact” wat boekdelen zal spreken voor het nieuwe seizoen. Mini gaat mee naar Preston Palace als Erwin aanvoerder wordt. En zo geschiedde het.

Volgend seizoen met aanvoerder Erwin in de basis. Hopelijk geen tien afwezigen meer en natuurlijk zoals Pluis zou regelen de Delfste Poule. Een afsluitende wedstrijd waar de meeste van DVC4 niet van zou durven dromen.

Namens de voltallige DVC4 crew een fijne zomer en tot volgend seizoen!!

Afscheid van Gerard

Het was maandag 12 mei en de zon scheen fel. Dit betekende dat het ’s ochtends al erg heet was. DVC voetbalde goed en slecht. Echter was het Celeritas die de snelste tegendoelpunt ooit scoorde. Truub stond in de goal en dacht dat de bal wel over zou gaan. Maar met een rare draai vloog de bal zo in het doel: 0-1. Echter bleef DVC aanzetten en zoeken naar de tegentreffer. Die kwam dan ook aan het einde van de 1e helft. Het was Ricky die wel scoorde deze helft: 1-1. Beppe miste de meeste kansen in een wedstrijd ooit.

DVC bleef doorwisselen omdat het een speciale afscheidswedstrijd voor Gerard was. Zo kwam in de tweede helft Henk (de zoon van Gerard) in het spel. DVC speelde de tweede helft wat gewaagder en Celeritas wat aanvallender. Beppe scoorde de 2-1. Hierna ging het mis. Het werd 2-2, 2-3 en 2-4. Het was Truub die nog wat leven in de brouwerij gooide door de 3-4 te scoren. Echter maakte het niets meer uit. De wedstrijd werd een kwartier voor tijd afgeblazen en het blaasorkest van Gerard kwam het veld op om een aantal afscheidsliederen te blazen. Het leek wel een kampioensfeest.

Gerard, namens alle DVC4 helden bedanken wij je enorm voor je inzet en voor het goede fluiten!

Terugkijkend op het seizoen hoeft niemand tevreden te zijn. Er was veel rumoer, té veel afwezigen iedere wedstrijd en de vierde plek is met name hierdoor een feit.

Tot volgend seizoen!

Ook DVC blijkt prooi te zijn voor De Ster

Een schitterende zondagochtend met een topper op het program. Elf spelers van DVC en geen wisselspelers. Er waren weer een aantal afwezigen: Fuut (vakantie in Leiden), Dani (keeplessen bij Hans van Breukelen), Petur (bardienst), Ricky(cd’s branden), Berkie (gereedschap oppoetsen), Stef(tequila’s drinken op Bali) en Léon(kwijlen op de grond).

DVC begon de eerste helft prima. Het was een waar gevecht tussen de nummers 1 en 2 van deze competitie. Toch waren het de bezoekers die aan het langste eind trokken en het eerste doelpunt maakten. Het was een simpele counter die goed afgewerkt werd: 0-1.

DVC liet het er niet bij zitten en ging gewoon door. Kansen vlogen heen en weer.

Toch bleef het 0-1 in het voordeel van de bezoekers tot aan de rust.

In de pauze werd er niemand gewisseld. Niet verassend want er waren geen wissels.

De tweede helft leek DVC iets zwakker te starten. Dit resulteerde in een vroege uitloper voor de bezoekers: 0-2. Toch bleef DVC zoeken naar de aansluitingstreffer. Deze kwam dan ook. Goed samenspel van Eerc en Beppe leverde een doelpunt uit het boekje op: 1-2.

DVC zette aan probeerde veel en was echt op zoek naar de gelijkmaker. Echter kwamen er teveel gaten waardoor er op het einde de laatste mokerslag viel: 1-3.

DVC speelde goed en eigenlijk kampioenswaardig. Toch is het duidelijk dat DeSter9 niet thuis hoort in de 8e klasse. Daarom vertoeven zij per volgend seizoen naar de 6e klasse.

Dus het is geen schande dat DVC met een aantal ontbrekende “key”-spelers ‘slechts’ met 1-3 verliest.

Thuis werd gewonnen van GDA met 4-2. Doelpunten kwamen van Erik en Beppe. Een knappe overwinning.

DVC4 wint derde wedstrijd op rij!

Een zonnige zondag, tien doelpunten, Peter was weer topfit en DVC pakte voor de derde keer op rij de punten. Afwezigen waren: Erwin (Motor rijden), Berkie (?), Léon (blessure), Eerc (idem) en Stef (op vakantie). Langzaam tegen het einde van de competitie blijkt DVC alles rustig weer op orde te krijgen. Misschien té laat of toch niet… De hoop op het kampioenschap was al vervlogen nadat er verloren was van De Ster. Het was bekend dat dit selectie-elftal gewoon niet te kloppen is in de achtste klasse. Ze behoren dat ook zeker in de vijfde klasse te spelen. Afijn om terug te keren naar de wedstrijd tegen HSV Escamp7. Escamp 7 heeft goede voorbeelden aan het eerste en tweede team van de vereniging. Beide elftallen staan onderaan en zo ook Escamp7. DVC4 heeft weliswaar de nodige problemen, zo af en toe, maar toch staan ze op een stevige vierde plaats. Ze hebben een á twee wedstrijden minder dus behoren ze eigenlijk tweede te staan. Afijn de wedstrijd begon goed. Het was Peter die rechtsbuiten met de bal simpel langs zijn tegenstanders liep. Hij gaf de bal voor op Mini. Mini kopte de bal via de keeper naar Truub en Truub schoot rustig de 0-1 binnen. Dit was binnen 20 seconden.

Nog geen tien minuten later was het Beppe. Truub gaf een pass en de keeper kon geen weerstand bieden: 0-2.

DVC ging even te makkelijk spelen en maakte een aantal foutjes. Een fout in het bijzonder waardoor de thuisploeg een aansluitingstreffer kon vinden: 1-2.

Echter heerste er geen paniek en kon Truub, na een kopbal van Zwario op de keeper, zijn tweede maken: 1-3. DVC voetbalde rustig door en deed wat het moest doen. Peter werd neergehaald op een mooie plek voor een vrije trap. Peter nam de vrije trap zelf en zo werd het 1-4. Aan het einde van de eerste helft werd Peter ook nog neergehaald in het strafschopgebied. Iedereen scandeerde Dani’s naam. Echter was de afstand te groot voor Dani en eiste Eerk van Leeuwen de strafschop op. Beheerst en goed schoot hij de bal in het doel: 1-5.

DVC ging rusten met een marge van vier doelpunten. Ricky zou in het veld komen voor Zwario.

DVC deed de tweede helft waar het de eerste helft niet aan ontbrak. Jawel, scoren dus. Beppe kon na een schitterende combinatie met Peter niet missen: 1-6. Met Ricky in het veld bleek DVC ook weer iets krachtiger. Wederom was het een vrije trap voor DVC en Ricky nam hem: 1-7.

Toen gebeurde het verschrikkelijkste moment van de wedstrijd. Escamp scoorde in buitenspelpositie maar het doelpunt werd goedgekeurd:2-8

Echter raakte Dani Banani geblesseerd aan zijn knie. Iedereen van het DVC elftal stond gebukt over Dani om te kijken of alles wel in orde was. Dit was niet het geval. Dani verliet het veld met een lach en een traan en Truub verving de zeer aangeslagen doelman.

De wedstrijd was al gespeeld maar toch nam Peter nog even zijn doelpuntje mee en dit was direct de eindstand: 2-8.

DVC speelde een prima wedstrijd. Het niveau was niet hoog maar het teamgevoel was er weer eens. Er werd voor de verandering eens normaal gesproken tegen elkaar. Woggie had hier soms nog wel eens moeite mee en leefde zich dan uit op de scheidsrechter. Vandaar dat hij ook even een kwartier mocht gaan afstomen buiten het veld.

Volgende week staat de tweede topper tegen de Ster op het programma. Echter zijn er al 25 afmeldingen en dus speelt DVC met maar liefst zeven man. Er wordt nog naar versterking gezocht maar wederom zal dit een zwart dieptepunt worden in het verloop van deze competitie. Daar waar het teamgevoel terug aan het komen was moet er tegen de Ster weer genoegen genomen worden met minder dan elf man. Afijn we wachten de uitslag weer af en natuurlijk zullen de wél aanwezige helden hun plicht wederom doen.