DVC 4 sluit seizoen af met nederlaag

Het was de laatste wedstrijd van het seizoen. DVC 4 moest afreizen naar Den Haag, voor de uitwedstrijd tegen Escamp hsv 6. De thuiswedstrijd was ternauwernood niet uit de hand gelopen, Escamp was toen nogal geïrriteerd door het optreden van de scheidsrechter. Deze wedstrijd werd trouwens met 1-0 gewonnen door DVC 4. Na dit seizoen een hoop wedstrijden met te weinig man te hebben gespeeld, was het nu een ongekende luxe. DVC 4 had twee wissels! Alleen Wallie, Berkie, Zwario en Frans (was er wel als toeschouwer) waren afwezig.

Beide teams voetbalden vrijuit. Wat tot kansjes leidde aan beide kanten. Het was Escamp 6 dat als eerste het net vond. Een inzet van dichtbij werd nog door Dani gekeerd, maar een speler van Escamp reageerde attenter dan de DVC 4 defensie en kon de rebound simpel binnen schieten, 1-0.

Heel lang kon Escamp 6 niet genieten van de voorsprong. Truub kreeg de bal aangespeeld uit een ingooi. Hij speelde een man uit om daarna de bal klaar te leggen voor een schot. Het schot was iets te zacht en leuk een houdbare prooi voor de keeper. Hij liet de bal echter door zijn armen glippen en de bal rolde tergend langzaam over de lijn, 1-1.

De wedstrijd ging op en neer en nu was het weer tijd voor Escamp om een doelpunt te maken. De aanval ging door het midden en Dani was kansloos op de inzet, 2-1.

Maar net als de eerste voorsprong van Escamp konden ze ook nu niet lang genieten. Laar won een duel en gaf de bal aan Eerk, Eerk speelde op zijn beurt Pluis aan. Pluis twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit. De keeper was dit maal kansloos, 2-2.

Nu kwam het meest discutabele moment van de eerste helft. Escamp was in de aanval, de bal werd uitverdedigd op de achterlijn, maar de bal was absoluut niet over de achterlijn. Maar de scheidsrechter (die een hoop overtredingen van DVC 4 zag, maar als Escamp 6 iets deed was hij aan het bellen met zijn familie in Turkije) zag er wel een corner in. De corner werd uitverdedigd en kwam zo per ongeluk tegen de arm van Fuut. De scheidsrechter had het volgens mij niet eens gezien, maar op appelleren gaf hij toch een pingel. Dani bleek dit seizoen een penalty killer, maar kon deze inzet helaas niet tegenhouden. Het kan er ook mee te maken hebben dat de bal niet op elf meter, maar op een meter of negen lag, 3-2.

Maar zoals twee keer eerder kon ook nu Escamp de voorsprong niet vasthouden. De keeper van Escamp probeerde de bal weg te schieten, maar de bal kwam precies in de voeten van Ricardo. Ricky controleerde de bal en zag dat de keeper nog niet helemaal terug was in zijn goal. Hij haalde har uit en de bal zeilde schitterend over de keeper in de hoek, 3-3. Tevens ruststand.

De tweede helft bleef Dani in de kleedkamer, hij werd vervangen in de goal door Truub. In de tweede helft waren er minder kansen aan beide kansen. Escamp knalde een keer hard op de paal. En DVC 4 was een paar keer dichtbij een treffer.

Maar het was DVC 4 dat scoorde, althans dacht te gaan scoren. Mini veroverde de bal op het middenveld en daarbij raakte een speler van Escamp geblesseerd. De scheidsrechter liet in ieder geval doorspelen. Mini speelde Ricardo aan de zo alleen op de keeper af ging. Op dit moment zag de scheidsrechter pas dat DVC 4 zou gaan scoren en vond dit een mooi moment om te fluiten voor een overtreding van Mini. Een belachelijke beslissing.

Het werd nog erger. Vijf minuten voor tijd brak er een speler van Escamp 6 door. Robin ging in de achtervolging. De aanvaller van Escamp speelde de bal te ver voor zich uit waardoor Truub de bal simpel kon oprapen. Maar Robin maakte tegelijkertijd een sliding, maar raakte de man zeker niet. De aanvaller maakte hier gretig gebruik van en ging kermend naar de grond. De scheidsrechter die 60 meter verder stond zag er een penalty in. De inzet werd binnengeschoten, 4-3. Dit was ook de einduitslag.

Laatste thuis wedstrijd van het seizoen eindigt weer in ondertal

DVC 4 moest de laatste thuis wedstrijd van het seizoen spelen tegen VELO 11. Met moeite had DVC 4 weer precies 11 spelers. Afwezige waren: Berkie, Zwario, Ricardo, Wallie en Frans.

De wedstrijd ging in het begin van de eerste helft wel gelijk op. Maar na een kwartier raakte Beppe geblesseerd, hij probeerde het nog wel vijf minuten, maar ging er daarna uit. DVC 4 speelde met tien man een kansloze wedstrijd. Er werd niet echt fanatiek gevoetbald, dus VELO 11 kon simpel uitlopen.

De mooiste DVC 4 actie leidde gelukkig tot een doelpunt. Woggie speelde Truub aan met een lange bal van achteruit. Truub controleerde de bal en speelde Pluis aan die vrij stond op de rand van het strafschopgebied. Pluis mikte de bal in de verre hoek, goal! Het was de 1-5 (geloof ik). De eindstand werd 1-7.

Volgend seizoen hoop ik toch wel dat we elke week wat meer man hebben, want dit seizoen was het een drama!

Drama ...

Het was weer hetzelfde liedje. DVC 4 moest aantreden tegen Zoetermeer 7 en voor de wedstrijd was het hopen dat er elf man op kwam dagen. Een half uur voor de wedstrijd bleef de teller op negen steken. Gelukkig kon Aad zijn zoon nog overhalen om te komen (hij was ziek). En kwam Mini ook, terwijl hij zich had afgemeld omdat hij ziek (of was t de drank) was. Dus er stonden wel elf man op het veld, maar of ze ook fit waren.

Over de wedstrijd zal ik kort zijn. Zoetermeer 7 was wel beter, maar om dan doelpunten cadeau te geven. Bij rust stond het 0-4, maar Frans ging niet vrij uit bij alle doelpunten. Na rust maakte DVC 4 een uitgebluste indruk. Nu was het dankzij Frans dat er maar 4 doelpunten bij kwamen, waardoor het bij 0-8 bleef.

Kansen kreeg DVC 4 wel, maar het zat er niet in. Berkie, Beppe, Eerk en Truub hadden het vizier niet op scherp staan, waardoor de nul gehandhaafd bleef.

Een slechte opkomst (zoals vaker dit seizoen) en een slechte wedstrijd. Snel vergeten dus.

DVC 4 wint verrassend van titelkandidaat

Het einde van de competitie is in zicht. DVC 4 moest nog drie wedstrijden spelen. De eerste hiervan was de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Verburch 5. DVC 4 was vandaag na genoeg compleet. Wallie, Pluis en Mini (de hele van der Helm clan, toeval?) waren afwezig. De tegenstander had 10 man, maar de elfde man was onderweg.

DVC 4 begon dus met een man meer en probeerde de tegenstander gelijk onder druk te zetten. Dit lukte wel, maar echt gevaarlijk werd DVC 4 nog niet. Na een minuut of 10 kwam de elfde man van Verburch 5 in het veld.

Verburch bleek kwetsbaar in de defensie, maar had voorin een paar rappe aanvallers lopen. Maar het seizoen en spelen om het kampioenschap begon zijn tol te eisen. Niet veel nadat Verburch 5 weer met 11 man speelde, viel er een speler geblesseerd uit, waardoor er weer 10 Verburchers op het veld stonden. Weer wat later viel er nog een speler uit, nu spelend met 9 man dus.

DVC 4 maakte gretig gebruik van de ruimte. Laatste man Zwario liet zijn verdedigende taken voor wat het was en ging lekker naar voren. DVC 4 kreeg kansen op de 1-0, maar de bal wilde er nog niet in. Doordat Zwario naar voren was geschoven speelde DVC 4 achterin 1 op 1, want Verburch 5 bleef met 3 spitsen spelen.

DVC 4 scoorde maar niet, waardoor Verburch 5 hoop bleef houden en af en toe gevaarlijk counterde. Het was Frans die DVC 4 er af en toe fabuleus doorheen hielp.

Toch kon de treffer van DVC 4 niet uitblijven. Laar won een kopduel waardoor Beppe in balbezit kwam. Beppe gin op de solo toer en kwam hierdoor alleen voor de keeper. Oog in oog met de sluitpost wist Beppe het net te vinden, 1-0. Na deze treffer volgde er weer een reeks van kansen, maar er werd niet meer gescoord in de eerste helft.

De tweede helft kende een primeur. Zwario en Dani gingen samen in de spits staan, waardoor het record aantal kilo’s in de spits verpulverd werd. Niemand wilde Zwario’s plek overnemen als laatste man, waardoor DVC 4 3-3-4 speelde. Dat kon ook wel tegen 10 man (er was een geblesseerde weer terug gekomen).

Al snel in de tweede helft leek DVC 4 de wedstrijd te beslissen. Ricky pikte de bal op het middenveld en stoomde op. Hij werd niet echt gehinderd en haalde vanaf een meter op 20 verwoestend uit. De keeper was kansloos, 2-0.

Nu kwam het grote kansen missen. DVC 4 kreeg zoveel kansen om de score nog verder uit te breidden, dat je van een wonder mag spreken dat er nog maar een treffer bijkwam. Het was vanuit een voorzet van Berkie (die weer ouderwets op stoom was en mooie voorzetten produceerde). Dani zette zijn tegenstander weg, waardoor de bal voor de voeten viel van Zwario. Zwario had geen probleem om vanaf vijf meter binnen te schieten, 3-0.

Omdat DVC 4 maar slordig om ging met alle kansen (ik zal niet iedereen opnoemen die een kans heeft gemist, want dan ben ik wel effe bezig) bleef de marge slechts drie doelpunten. Verburch 5 hield de drie snelle behendige spitsen voorin houden. Dit ging dus niet goed. Verburch kwam terug tot 3-1 en later zelfs tot 3-2 (Wog was weer aan t lampenkappen!). Maar de overwinning van DVC 4 kwam nooit in gevaar. Door deze nederlaag lijken de kampioenskansen van Verburch 5 verkeken.

DVC 4 sleept punt uit het vuur

Na de spectaculaire overwinning verleden week tegen JuVentaS 5 moest DVC 4 nu weer een uitwedstrijd spelen. Quick 9 was dit keer de tegenstander. DVC 4 had zo waar genoeg man, 12 om precies te zijn. Afwezig waren Dani, Berkie, Beppe en Wallie.

DVC 4 begon goed aan de wedstrijd. Op een nauwelijks bespeelbaar veld (gras hebben ze daar volgens mij nog nooit van gehoord) zette DVC 4 de tegenstander onder druk. Dit leidde tot een vroege voorsprong. Pluis stoorde goed en de bal kwam zo voor de voeten van Mini. Mini tikte de bal in een keer langs de grabbelende keeper, 0-1.

De scheidrechter besliste nu dat er genoeg was gevoetbald en begon met slecht te fluiten. De schoolmeester was zo vals als stilstaand water (quote van Zwario). Alles wat DVC 4 deed werd afgefloten en alles wat tegen de spelers van DVC 4 gebeurde mocht gewoon doorgaan. DVC 4 liet zich hierdoor helemaal uit de wedstrijd spelen. Het mag natuurlijk niet maar het gebeurde wel. Er werd teveel geouwehoerd op de scheids en te weinig gevoetbald. Want voetballend was DVC 4 veel sterker dan die homo’s van Quick 9.

Voetballend werd Quick 9 dus ook niet gevaarlijk. Uit dode spelmomenten wel. DVC 4 kreeg een vrije trap tegen omdat Woggie had geblazen naar een Quick 9 speler. De scheidsrechter was hierdoor zo van zijn stuk dat hij Woggie even vermanend moest aanspreken. Woggie negeerde de schoolmeester en liep een keer verstandig weg. Dit accepteerde de scheidsrechter niet en riep een stuk of 5 keer naar Woggie of hij hem had verstaan. Woggie zei uiteindelijk dat hij ff moest oprotten. Onacceptabel natuurlijk en Wog kreeg een gele prent. De vrije trap werd door Truub op de doellijn weggekopt.

Later kreeg Quick 9 op ongeveer dezelfde plek weer een vrij trap. De bal werd voor de goal gegooid, iedereen miste de bal. Maar heel gelukkig ging de bal in de kruising, 1-1.

Pluis kreeg ook nog een gele kaart. Truub had een duw in zijn rug gekregen en kreeg daarvoor een vrije trap tegen. Pluis vertelde de scheidsrechter dat hij wel heel slecht was. Dit mocht ook niet en leverde Pluis een gele kaart op.

Quick 9 scoorde nog een keer uit een vrije trap. De bal werd door het midden richting goal geschoten. Frans leek de bal gewoon te kunnen vangen, maar hij was vergeten de doos om zijn handschoenen af te halen, 2-1. Dit was tevens de ruststand.

In de rust besloot DVC 4 de scheidsrechter te negeren en gewoon te gaan voetballen en eventueel wat te schoppen in plaats van praten.

Deze tactiek werkte. DVC 4 kreeg weer kansen om de gelijkmaker te scoren. Maar de scherpte ontbrak. Waardoor een DVC 4 treffer lang uitbleef. Maar hij kwam gelukkig wel. Pluis werd diep gestuurd met een hoge bal. Voordat hij de bal langs de keeper kon schieten werd hij neergelegd. De scheidsrechter gaf zo waar een penalty en een gele kaart! Pluis ging achter de bal staan en faalde niet 2-2.

Beide teams gingen nu op zoek naar de winnende treffer, maar zonder echt gevaarlijk te worden. De 2-2 bleef op het scorebord staan.