DVC 4 pakt punt tegen Taurus 6 in laatste wedstrijd

Vandaag moest DVC 4 zijn laatste wedstrijd spelen. De kampioen ging op bezoek bij Taurus 6. De thuiswedstrijd was ternauwernood gewonnen (op z'n italiaans). Taurus 6 kon bij winst Wippolder 5 op de ranglijst passeren en derde worden. DVC 4 miste wel een aantal spelers: Walter van der Helm (blessure), Dennis van Woggelum en Mario Goeman (blessure, of hadden ze toch nog een beetje last van Erik's vrijgezellenfeestje). Omdat het de laatste wedstrijd was speelde DVC 4 in een feestopstelling. Beppe op goal, in de verdediging: Eerk, Pluis, Berkie en Mini, op het middenveld: Erwin, Ruben en van Tuyl en in de aanval: vd Laar, Fransie en Fuut.

Ondanks de feestopstelling ging het gelijk op. Taurus 6 had misschien wel wat meer balbezit, maar Beppe, had weinig te doen. Aan de andere kant kon je zien dat DVC 4 geen echte aanvallers voorin had staan. Maar met een paar schoten op goal was DVC 4 toch wel een paar keer gevaarlijk.

Toch was het Taurus dat op voorsprong kwam. Met een een-twee werd de verdediging (die voor de rest goed stond) opgereten en kon Beppe simpel gepasseerd worden, 1-0.

Frans kreeg de grootste kans op de gelijkmaker, maar geheel vrijstaand miste zijn schot kracht en werd het zo een makkelijke prooi voor de keeper van Taurus.

In de eerste helft waren er weinig echte kansen. Toch wist Taurus vlak voor rust nog een keer te scoren. Beppe luisterde naar Aad (wat je natuurlijk nooit moet doen) en speelde een achterbal breed richting Erwin (in plaats van de weg is weg methode die Beppe toch altijd hanteert). Erwin passde de bal op zijn beurt weer vooruit, maar Taurus kon overnemen en simpel richting Beppe opstomen. De 2-0 werd binnengeschoten.

De tweede helft werd de aanval versterkt. Dani viel in voor Fransie en ging als stormram fungeren. Remco kwam in de ploeg voor Erwin. Deze omzetting werden gelijk duidelijk. Voorin was er nu iets meer controle.

Na een kwartier kreeg DVC 4 de beloning. Pluis stuurde v. Tuyl diep aan de rechterkant. Tuyl ging het strafschopgebied in en knalde de bal mooi in de korte hoek, 2-1. Het eerste doelpunt van Tuyl dit seizoen.

Na deze treffer werd het allemaal wat grimmiger. Dit kwam vooral door de scheidsrechter die steeds vergat op zijn fluit te blazen en door die irritante middenvelder van Taurus, die alles en iedereen schopte en zelf het hardste aan het huilen was als hij een keer geraakt werd.

Taurus kreeg in de tweede helft bijna geen kansen meer en DVC 4 zette de tegenstander vast op eigen helft. Echt grote kansen kreeg DVC 4 ook niet. Vlak voor tijd kwam de bevrijdende treffer toch nog. Dani werd aangespeeld in het strafschopgebied. Als een goede keeper betaamt, controleerde hij de bal even met de armen (wat niet werd gezien door de scheids). Dani legde de bal af op Pluis. Pluis punterde de bal onhoudbaar binnen, 2-2.

De scheidsrechter floot gelijk af (hoewel er nog zeker 5 minuten te spelen waren, maar de Taurus spelers durfde niet meer). 2-2 was een goede afspiegeling van de wedstrijd. Zo heeft DVC 4 met dit gelijke spel Wippolder 5 toch nog een dienst bewezen. Dit was het einde van een mooi seizoen.

DVC 4 KAMPIOENEN 2004/2005 EN HUNNIE LEKKER NIET!!!!!!

Bij afwezigheid van onze vaste columnist een verslag van Uw keeper Dani.

Het was een vuige-begin-mei dag de 8e en helaas was DVC verzwakt door een aantal afwezigen. Zwario had last van zijn wenkbrauwen en was er niet bij. Truub was even een weekendje bijtanken in nat Nederland, Wallie is herstellende van zijn ingreep, Frans was kwijt en de heren Van Tuyl zijn op een snoep reisje door de states. Hulde dus voor broeder Van den Houten dat hij de gelederen kwam versterken.

Met Beppe en gelegenheidsaanvoerder Wog in het centrum was er een behoorlijke barricade opgeworpen in de eerste helft. RKDEO kwam dan ook niet verder dan een paar losse flodders op de goal. DVC zocht voortdurend de aanval maar kreeg slechts een enkele kans die vervolgens vakkundig om zeep werd geholpen.

De rust werd dus bereikt met een 0-0 stand. In het overleg op hoog niveau in de kleedkamer werd besloten op dezelfde wijze door te gaan. Inmiddels was Wallie met gezin gearriveerd om de broodnodige morele steun te verzorgen. DVC 4 ging dan ook met frisse moet weer de wei in al moet gezegd worden dan Dani enigszins ontdaan was van de opmerking die Fuut hem in de oren fluisterde bij het verlaten van de kleedkamer “ik heb ze graag donker en stevig!”

Er volgde een aantal kansen aan beide zijden. Uw Dani pakte een aantal leuke ballen en uiteindelijk brak Pluis de ban met een keurige goal waarmee hij de RKDEO goalie kansloos liet. Verder dienen onze linksbuiten Van Leeuwen even genoemd te worden die vooral in verdedigende zin uitstekend werk verzette en onze Erwin die het centrum van het veld wel erg ruim nam en derhalve 6x de duinenmars liep in de 90 minuten. De management stijl van Wog werd door sommigen verguisd terwijl anderen zijn interim-stijl als verfrissend ervaren.

Uiteindelijk was iedereen het er over eens: Truub is onze ware aanvoerder, Wij hebben ALLE thuiswedstrijden gewonnen en Henk kan goed vet braden. Volgende week laatste potje en dan de verdiende zomerstop. KAMPIOENEN.

DVC 4, de (ter)echte kampioen, geeft ook Quintus 5 van katoen

DVC 4 was verleden week kampioen geworden met een overtuigende 6-1 overwinning tegen Wippolder 5. Nu moest de kersverse kampioen het opnemen tegen de hekkensluiter van de competitie, Quintus 5. Of DVC 4 nog de motivatie op kon brengen om ook na het kampioenschap te blijven winnen, moest nog blijken. Het weer was in ieder geval fantastisch, dus het kon een lekker voetbal ochtendje/middagje worden. Met in het achterhoofd dat in de middag het kampioensfeestje bij café Binnen was.

DVC 4 begon vol goede moed aan de wedstrijd, maar het niveau zakte vrij snel naar een bedenkelijk peil. Op halve kracht was DVC 4 echter nog steeds een onneembare veste voor Quintus 5. DVC 4 deed alles op het gemak en was toch nog heer en meester op het veld. Kansen kwamen er dus ook, met daar tegenover heel weinig van Quintus 5. Wanneer Quintus gevaarlijk werd was er altijd Martijn Rietveld nog, Dani keepte een foutloze wedstrijd.

Halverwege de eerste helft werd de wedstrijd wakker geschud door een doelpunt. Eric van der Helm gaf een prima pass op Martijn van den Houten. Beppe liet dit buitenkansje niet liggen en prikte de bal achter de doelman, 0-1. Door deze treffer wist je eigenlijk al zeker dat DVC 4 deze wedstrijd zou gaan winnen. Hoewel de dramatische scheidsrechter er alles aan deed om Quintus 5 weer in het zadel te helpen. Maar ook me de hulp van de “twaalfde man” kon Quintus geen vuist maken.

DVC 4 kreeg de beste kansen op meer doelpunten, maar de scherpte ontbrak bij veel spelers. Dit leidde tot een slordige, maar eenzijdige wedstrijd. Het wachten was op meer DVC 4 doelpunten. Deze kwamen er niet meer in de eerste helft.

De tweede helft was precies een kopie van de eerste helft. DVC 4 op halve kracht en Quintus had alle moeite om DVC 4 bij te houden. De tweede helft was op 1 vlak anders, het vizier van DVC 4 stond iets beter afgesteld. Het was Marco van Berkum die op rechts werd weggestuurd door Ruben van Leeuwen. Berkie ging naar de achterlijn en gaf goed voor richting Martijn van den Houten die bij de tweede paal klaarstond om in te tikken. Het was echter een Quintus verdediger die eerder bij de bal was en hem in zijn eigen doel werkte, 0-2.

Ook de derde goal liet niet lang op zich wachten. Ruben van Leeuwen ging de een-twee aan met Eric van der Helm. Pluis gaf de bal goed op Ruben terug in het strafschopgebied, de bal was echter een klein beetje achter Ruben. Hij kon daardoor de bal niet goed onder controle krijgen en de bal schoot door naar de geheel vrijstaande Martijn van den Houten. Beppe liet zien waarom hij de laatste weken in de spits staat en scoorde zijn tweede van de wedstrijd, 0-3.

Eric van der Helm stond weer aan de basis van het vierde doelpunt. Met een splijtende pass stuurde hij Erik van Leeuwen alleen op de keeper af. Erik maakte goed gebruik van zijn snelheid en liet de verdedigers ver achter zich. Erik bleef oog in oog met de keeper heel koel en scoorde zo simpel, 0-4.

De score had nog veel hoger uit kunnen vallen, maar zoals eerder gezegd was de scherpte niet helemaal aanwezig. Er waren nog twee gemiste kansen die vermeld moeten worden. Ten eerste Eric van der Helm die 1 meter voor de doellijn de bal hoog over schoot en ten tweede Mario Goeman (die het laatste half uur zichzelf tot spits had omgetoverd om zo van die hatelijke nul af te komen op de topscorerslijst) die een corner bij de tweede paal de bal nog voorlangs kon koppen.

Zo pakte DVC 4 simpel de drie punten en kon men zich opmaken voor het grote kampioensfeest in café Binnen. Het feest zou nog erg gezellig worden! DVC 4 de terechte kampioen en hunnie lekker niet!!!

GDA 6 profiteert van slap spel DVC 4

DVC 4 moest aantreden tegen het thuis nog ongeslagen GDA 6. Thuis had DVC 4 makkelijk met 9-2 gewonnen. Vandaag had DVC 4 wat personele problemen. Afwezig waren: Walter van der Helm (blessure, verhaal is bekend), Martijn Rietveld (op audiëntie bij de nieuwe Paus) en Erik van Leeuwen (blessure). Verder was Dennis van Woggelum niet helemaal fit (volgens verhalen is hij dat nooit!). GDA 6 begon voor de wedstrijd goed, om DVC 4 te feliciteren met het behaalde kampioenschap werd er een kratje neergezet!

DVC 4 begon erg goed aan de wedstrijd. GDA 6 werd terug gedrongen. Dit leidde tot twee grote kansen. Ruben van Leeuwen kopte uit een corner de bal goed in. Echter stond de man bij de paal goed opgesteld, en hij haalde de bal (met zijn hand) van de lijn. De tweede grote kans was voor Martijn van den Houten, Beppe werd goed vrijgespeeld en hij kon alleen op de keeper af. Hij had teveel tijd nodig en werd op het laatste moment goed gehinderd, waardoor zijn inzet naast ging.

Na een kwartier viel Ruben van Leeuwen geblesseerd uit, hij werd vervangen door Eric van der Helm. GDA 6 kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. En DVC 4 liet de wedstrijd een beetje lopen. De inzet was niet echt groot vandaag. Toch kwam DVC 4 terecht op voorsprong. Martijn van den Houten zette zijn broer Remco met een splijtende pass alleen voor de keeper. Remco benutte deze buitenkans, 0-1.

DVC 4 had ook nog een penalty moeten krijgen, Ruben Dukker werd met twee benen neergelegd. Maar de scheidsrechter besliste anders en liet gewoon doorspelen. GDA 6 kreeg steeds meer kansen en begon het doel van Frans Hoogeveen steeds vaker onder vuur te nemen. De gelijkmaker kwam toch een beetje uit de lucht vallen. Op rechts brak de een speler van GDA 6 door, er werd hem eigenlijk geen strobreedte in de weggelegd. Oog in oog met Frans Hoogeveen faalde hij niet, 1-1.

In de rust begon iedereen te klagen over kleine/grote pijntjes. Onder andere Mario Goeman had last van zijn rug en Remco van den Houten had gisteren toch iets teveel gezopen en was aardig leeg.

Deze kleine klachtjes kwam het spel van DVC 4 niet ten goede. Er was geen enkele rust in het spel en GDA 6 stoomde steeds verder op. Alle spelers van DVC 4 vonden het allemaal we best en ze gingen er niet echt voor (dit was de meest lusteloze wedstrijd van het seizoen).

GDA 6 profiteerde goed van de lamlendigheid van DVC 4 en kreeg steeds meer goede kansen. De 2-1 kon dus ook niet uitblijven. Uit een voorzet kon een GDA 6 speler geheel vrij inkoppen, 2-1.

Hoewel het spel niet goed was, kreeg DVC 4 zeker nog wel kansjes op de gelijkmaker. Marco van Berkum (schot net voorlangs) en Martijn van den Houten (mooie uithaal net over) waren het dichstbij. Maar DVC 4 maakte vandaag geen aanspraak op punten, de vertoonde inzet was daarvoor te weinig. GDA 6 ging er wel helemaal voor. De 3-1 was daarom ook terecht. Weer kon een speler van GDA 6 simpel opstomen, na slordig balverlies aan DVC 4 zijde. Zijn eerste inzet werd nog gekeerd door Frans Hoogeveen, maar de rebound kon hij niet meer missen, 3-1. Dit was tevens de einduitslag.

Gelukkig was het mooi weer en smaakte het kratje goed, waardoor de nederlaag al gelijk vergeten was. Als DVC 4 meer inzet had getoond en rustiger had gevoetbald, hadden er zeker kansen gelegen om GDA 6 de eerste thuisnederlaag te bezorgen. Nog twee wedstrijden en dan is dit mooie seizoen voorbij. DVC 4 KAMPIOENUH!!

KAMPIOENUH!!!! En hunnie lekker niet !!

Vandaag kon DVC 4 bij winst op grote concurrent Wippolder 5 kampioen worden. Verleden week won DVC 4 zelf van Delft 8 en verloren concurrenten Wippolder 5 en Taurus 6 respectievelijk van GDA 6 en Duinoord/de Jagers 5, waardoor DVC 4 bij winst vandaag niet meer te achterhalen zou zijn. DVC 4 was helemaal compleet, zelfs Walter van der Helm wilde wel wat minuutjes meepikken. Zou DVC 4 de zenuwen onder bedwang kunnen houden en gewoon winnen? Voor de wedstrijd waren de spelers van DVC 4 in ieder geval wel een beetje gespannen.

In het begin van de wedstrijd nam DVC 4 gelijk het heft in handen. Ze waren er op gebrand om deze wedstrijd winnend af te sluiten en de titel te grijpen. Maar Wippolder 5 bleek wel een goede tegenstander te zijn, met een snelle en gevaarlijke aanval. Maar DVC 4 kreeg de vroege treffer waar ze op hoopten. Erwin Wennekes zette, met de meest strakke pass die hij ooit gegeven heeft, Dennis van Woggelum alleen voor de keeper. Oog in oog met de Wippolder sluitpost bleef Woggie koel en legde de bal in de verre hoek, 1-0. Woggie was erg blij met deze treffer en rende het hele veld over om het te vieren!

DVC 4 bleef ook na deze treffer de betere ploeg en bleef goed voetbal spelen. Wippolder 5 kwam er aanvallend bijna niet aan te pas. Maar als er dan op goal geschoten werd, was het Martijn Rietveld die de ballen tegen kon houden. DVC 4 was een paar keer dicht bij een tweede treffer. Er moest tot de 30ste minuut gewacht worden tot er weer gejuicht kon worden. Dit keer was het Marco van Berkum die Martijn van den Houten bediende. Ook Beppe bleef koel en passeerde de Wippolder keeper voor de tweede keer, 2-0.

DVC 4 speelde de eerste helft heel goed en Wippolder 5 kwam er echt niet aan te pas. Helaas kon de score voor rust niet verder uitgebouwd worden en bleef de tweede helft spannend.

Wippolder 5 kwam de tweede helft beter uit de kleedkamer dan DVC 4. Wippolder 5 wilde zich niet zo maar neer leggen bij een nederlaag en ging op zoek naar de aansluiting. Er was voor DVC 4 eigenlijk niet zo heel veel aan de hand, want grote kansen kreeg Wippolder 5 niet echt.

Toch kwam de spanning terug in de wedstrijd. Vanuit het niets scoorde Wippolder5 de aansluitingstreffer. Een aanvaller van Wippolder 5 kon bij de tweede paal inkoppen en Dani kansloos laten, 2-1. Na deze treffer werd de wedstrijd iets rommeliger en was het toch even spannend voor DVC 4. De angst voor de gelijkmaker was groot. Maar het lukte Wippolder 5 maar niet om DVC 4 echt onder druk te zetten.

Sommige spelers van Wippolder 5 raakte iets gefrustreerd en uitte hun frustraties richting de scheidsrechter. Dit was echter onterecht, want hij had wel een paar keer een beslissing waar je je vraagtekens bij kon zetten, maar voor de rest floot correct.

De frustraties werden alleen maar erger toen DVC 4 de derde treffer scoorde. Ruben van Leeuwen pikte op het middenveld de bal op en zette Martijn van den Houten alleen voor de keeper. Beppe was vandaag zeer efficiënt en benutte zo ook dit buitenkansje, 3-1. Door deze treffer was de wedstrijd eigenlijk beslist. De DVC 4 defensie gooide de boel dicht achterin en Wippolder 5 geloofde er niet meer in.

DVC 4 begon weer beter te spelen. Wippolder 5 probeerde nog wel met een wanhoopsoffensief er uit te persen, maar hierdoor kreeg DVC 4 alleen maar meer ruimte om te counteren. Een kwartier voor tijd kwam Walter van der Helm in de ploeg. Walter had nog een kwartier om een doelpuntje mee te pikken. Lang had Walter niet nodig. Dennis van Woggelum won een kopduel en hierdoor kwam Walter in balbezit. Hij liet zien dat hij nog altijd een doelpunt kan maken en schoot de bal hard door de benen van de keeper, 4-1.

Nu was Wippolder 5 helemaal gebroken. Sommige spelers van Wippolder 5 bleven maar praten tegen de scheidsrechter en andere zaten er helemaal doorheen. Zo kon DVC 4 het feestje compleet maken. Walter van der Helm schatte een trap van Martijn Rietveld op waarde en gebruikte zijn lichaam goed. Probleemloos kon Walter zijn tweede en DVC 4 z’n vijfde binnen schieten, 5-1. Er viel zelfs nog een zesde DVC treffer. Erik van Leeuwen stoorde goed op de keeper, de keeper moest snel uittrappen en deed dit precies in de voeten van Walter van der Helm, die simpel zijn hattrick compleet kon maken, 6-1.

Niet veel later volgde het eindsignaal en kon het feest beginnen! Met vuurwerk, bloemen, medailles en champagne werd de kampioen 2004/2005 gehuldigd! ’s-Middags volgde er nog een BBQ en in het zonnetje werd onder het genot van een drankje het kampioenschap gevierd! DVC 4 is de terechte kampioen, van alle concurrenten werd er gewonnen (behalve die boeven van Remo). Het enige smetje was de uitnederlaag tegen Duinoord/de Jagers 5, maar deze was aan het eind van de middag helemaal vergeten! Volgende week volgt het kampioensfeest in café Binnen.