DVC 4 moest aantreden tegen de studenten van Taurus 6. Na het teleurstellende verlies tegen RKDEO 6 moest DVC 4 de draad weer op pakken om nog aanspraak te maken op de titel. DVC 4 heeft alles in eigen hand, worden alle resterende wedstrijden gewonnen is DVC 4 kampioen. Maar eerst moest Taurus 6 verslagen worden. Afwezig waren Walter van der Helm, Martijn “Beppe” van den Houten en Umberto “Papa” Lucignano. Wel weer aanwezig waren Erwin “ Freek” Wennekes en Dennis “nieuwe Papa” van Woggelum.

DVC 4 begon overdonderend aan de wedstrijd. De wedstrijd was amper vijf minuten bezig toen Eric van der Helm schitterde de score opende. Vanaf een meter of vijfentwintig haalde Eric prachtig uit en liet de keeper kansloos, 1-0. Na deze vroege openingstreffer ging DVC 4 op zoek naar meer goals. Kansen kwamen er. Marco van Berkum en vooral Erik van Leeuwen kregen opgelegde kansen om de score te verdubbelen. Erik van Leeuwen faalde twee keer oog in oog met de keeper en Marco van Berkum had zijn vizier veel te hoog afgesteld. Taurus 6 deed weinig terug. Hoewel er af en toe goed gecombineerd werd door de studenten, creëerde ze weinig tot geen kansen. Je kon dus wachten op de tweede goal van DVC 4. Deze kwam er ook, of toch niet. Eric van der Helm kopte een corner in. De bal werd voor of over de lijn weggehaald. De scheidsrechter oordeelde dat de bal over de lijn was, maar dit werd door veel mensen op het veld (en niet alleen Taurus-spelers) betwijfeld. De goal werd geteld, 2-0. Met deze score werd ook de rust gehaald.

Na rust moest DVC 4 nog wel opletten en proberen de score uit te breidden. Want echt goed speelde de ploeg niet en een tegentreffer kan de tegenstander vleugels geven. Maar DVC 4 had weinig te vrezen van Taurus 6. Het spelbeeld veranderde niet. DVC 4 kreeg de kansen. Taurus 6 voetbalde wel lekker mee, maar creëerde geen kansen. Het was Ruben van Leeuwen die de wedstrijd definitief op slot deed. Hij brak door en ging alleen op de keeper af. Het leek erop dat hij de bal te ver voor zich uitspeelde, maar de keeper klungelde een beetje en Ruben kon hem passeren en de bal in de lege goal schuiven, 3-0. Na deze treffer kreeg DVC 4 nog meer ruimte, Taurus 6 wilde perse scoren. DVC 4 kon er lekker op los counteren. Ruben van Leeuwen werd door Marco van Berkum alleen voor de goal gezet. Deze keer prikte Ruben de bal simpel langs de keeper en scoorde zijn tweede treffer van de dag, 4-0. De wedstrijd was beslist.

Kansen kreeg DVC 4 nog wel. Marco van Berkum (hoog over) en Ruben van Leeuwen (tegen de keeper) hadden de beste kansen, maar DVC 4 scoorde niet meer. Taurus lukt dat nog wel. Vijf minuten voor tijd kregen zij een corner. De kon bij de tweede paal simpel in gekopt worden. Marco “Fuut” den Os liet zijn man lopen, 4-1. Toch scoorde DVC 4 nog wel een keer, dit was helaas in eigen goal. Weer een corner van Taurus 6. Ruben “als je niet kan koppen, blijf er dan van af” Dukker dook in eens op bij de eerst paal en kopte de bal voor Dennis “Woggie” van Woggelum zo in eigen goal, 4-2. DVC 4 zat er door heen, maar gelukkig was het de laatste minuut en kon Taurus 6 verder terug komen.

Na de simpele 12-1 overwinning tegen Concordia 6 moest DVC 4 er nu weer hard tegenaan. RKDEO 6 was de tegenstander. Verleden week hadden de Nootdorpers met 8-0 verloren van Full Speed 7, maar dat zegt niks. RKDEO neemt de zesde plek in beslag en was eerder dit seizoen al te sterk voor DVC 4. DVC 4 had daarentegen nog geen punt verloren thuis.

DVC 4 begon de wedstrijd erg rommelig. Maar ook RKDEO 6 was niet veel beter. Voor de toeschouwers was het geen leuke wedstrijd om te zien. Er werd hard gewerkt, maar daar was ook alles mee gezegd. De scheidsrechter floot ook niet in het voordeel van DVC 4. De RKDEO verdedigers pakten Walter van der Helm erg hard aan, maar dit werd niet bestraft door de scheids. Kansen waren er nauwelijks, voor beide ploegen. Toch kwam RKDEO verrassend op voorsprong. Martijn “Dani” Rietveld was kansloos tegen de inzet van de “nummer 6” van RKDEO 6, 0-1. De wedstrijd kabbelde voort, zonder dat er echte kansen werden gecreëerd. En zo werd de rust bereikt met een achterstand voor DVC 4.

Na rust veranderde er niet zoveel aan het spel beeld. DVC 4 ging op zoek naar de gelijkmaker, maar zonder echt kansen te krijgen. De wedstrijd werd wel steeds grimmiger. De RKDEO verdedigers deden alles was niet mag, maar de scheidsrechter trad hier nauwelijks tegenop. Hierdoor liet vooral Walter van der Helm zich uit de wedstrijd spelen, maar ook Eric van der Helm. DVC 4 wilde wel, maar het kwam er niet uit. De minuten bleven doortikken en echt dicht bij een doelpunt kwam DVC 4 niet. Het resultaat: de 0-1 russtand bleef op de borden staan. Voor de tweede maal dit seizoen wist RKDEO 6 van DVC 4 te winnen. Door deze nederlaag verdwijnt het kampioenschap wat meer uit het zicht. DVC 4 blijft nog wel eerste staan, maar zowel Real Zoetermeer 2 als Zoetermeer 9 hebben minder verliespunten. Volgende wedstrijd moet DVC 4 naar Zoetermeer 9, als deze wedstrijd niet wordt gewonnen lijkt de titel compleet uit het zicht te verdwijnen.

Na enkele weken rust, was het weer zo ver. De winterstop was voorbij. De eerste wedstrijd (verleden week) was afgekeurd en nu moest er aangetreden worden tegen de nummer laatst, Alphense Boys 13. De uitwedstrijd was geëindigd in een 3-6 overwinning voor DVC 4. Het opvallende van de hekkensluiter is dat ze veel doelpunten maken en veel tegen krijgen. Van de staart ploegen hebben zij verre uit de meeste doelpunten voor en ook de meeste tegen. DVC 4 moest het vandaag stellen zonder Walter van der Helm, Ruben Dukker, Marco den Os, Erwin Wennekes en Frans Hoogeveen. Er waren maar net genoeg mensen om een elftal samen te kunnen stellen.

DVC 4 begon voortvarend aan de wedstrijd. De Alphense Boys 13 werden met de rug tegen de muur gezet. De combinaties verliepen heel makkelijk bij DVC 4, ze werden haast niet gestoord. Dit leidde tot wat kansjes. Maar omdat het zo makkelijk ging werd er heel veel van afstand geschoten, eigenlijk te veel. De combinaties moesten verder door gevoerd worden, maar dit gebeurde niet. Toch kwam DVC 4 vrij vroeg op voorsprong. Uit een corner van Dennis “Woggie” van Woggelum raakte Mario Goeman de bal. Hij caramboleerde zo in de goal, 1-0. Na deze treffer ging DVC 4 lekker verder met aanvallen. Maar tot doelpunten kwam het niet. Marco van Berkum was dichtbij ene treffer, maar zijn inzet van dichtbij belandde op de lat. Toch scoorde DVC 4 nog een keer voor rust. Het was Martijn “Beppe” van den Houten die van de rand van de zestien verwoestend uithaalde. De bal ging onderkant lat in de goal, 2-0. Dit was tevens de russtand. De score had veel hoger moeten zijn, maar er leek geen vuiltje aan de lucht.

De tweede helft begon dramatisch. Binnen een hand omdraai hadden de Alphense Boys 13 de aansluitingstreffer gescoord. Dit gebeurde echter wel op een curieuze manier. De aanvaller die scoorde stond zeker twee meter buitenspel. Er werd geappelleerd en gevlagd maar niet gefloten. Het bleek niet de dag van de scheidsrechter te zijn, 2-1. Even leken de Alphense Boys terug in de wedstrijd te komen. Er werd nu wel een buitenspeldoelpunt van ze afgekeurd. Halverwege de tweede helft leek DVC 4 orde op zaken te stellen. Een goede combinatie tussen Ruben van Leeuwen, Eric van der Helm en Umberto “Papa” Lucignano zette Umberto voor de keeper. Hij rondde netjes binnenkant paal af, 3-1.

Een paar minuten later werd de wedstrijd beslist. Ruben van Leeuwen zette met een leep passje Martijn “Beppe” van den Houten alleen voor de keeper. Martijn vond het net voor de tweede keer vandaag, 4-1. Maar de wedstrijd was dus toch nog niet beslist. Wederom stond een speler van Alphense Boys 13 ver buitenspel, zijn inzet werd nog door Martijn “Dani” Rietveld gekeerd. Uit de corner maakte Dennis “Woggie” van Woggelum hands, penalty. Dit buitenkansje werd benut, 4-2. Woggie viel kort daarna weer negatief op. Hij wilde een voorzet van de Alphense Boys 13 wegwerken. Hij raakte de bal op zo’n bijzondere manier dat de bal via de binnenkant van de paal in de DVC 4 goal hobbelde, 4-3. Er werd nog een doelpunt van Alphense Boys 13 terecht afgekeurd, wegens hands, voordat DVC 4 de wedstrijd definitief besliste. Umberto “Papa” Lucignano reageerde attent op de losgelaten bal door de keeper, 5-3. Eric van der Helm scoorde toch ook nog een keer. Hij pakte de bal goed af van de laatste man. Hij liep alleen op de keeper af en kon de laatste treffer van de dag aantekenen, 6-3. Een bizarre wedstrijd, die eigenlijk al voor rust beslist had moeten zijn.

Eindelijk mocht DVC 4 weer eens aantreden. Na een paar afgelastingen kon er weer gevoetbald worden. Concordia 6 was de tegenstander, uit won DVC 4 makkelijk met 7-1. DVC 4 miste aardig wat spelers. Mario Goeman, Ruben Dukker, Erwin Wennekes, Martijn Rietveld en Frans Hoogeveen waren afwezig. Vooral de laatste twee zorgde voor een keepersprobleem. Gelukkig was de geblesseerde Erwin “Freek” Wennekes bereid om de keeperhandschoenen aan te trekken.

Al in de beginminuten van de wedstrijd bleek dat DVC 4 een makkelijke wedstrijd ging spelen. Het verschil in felheid, techniek en kwaliteit werd gelijk duidelijk. Dit werd binnen de minuut vertaald naar een doelpunt. Marco van Berkum gaf een goede voorzet vanaf de rechterkant. Walter van der Helm kon vrij inkoppen, 1-0. Even leek Concordia 6 terug te komen in de wedstrijd. In een rommelige situatie voor het DVC 4 doel was het Erwin “Freek” Wennekes die zijn hand tegen een inzet kon zetten en zo de bal op de lat tikte.

Na dit stuiptrekje van Concordia was het weer alleen DVC 4 dat de wedstrijd bepaalde. DVC 4 scoorde makkelijk en liep zo uit naar een comfortabele voorsprong. Een voorzet van rechts van Martijn “Beppe” van den Houten werd door Walter van der Helm heel knap ingekopt, 2-0. Hierna kreeg Beppe zelf de kans om te scoren, vanaf elf meter faalde hij echter. Nu was het tijd voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De Concordia keeper schoot de bal uit, zo in Eric van der Helm zijn voeten. Eric twijfelde niet en schoot de bal net over de middellijn zo in de lege goal, 3-0. Hierna liep DVC 4 nog uit naar een ruststand van 7-0. Walter scoorde drie maal (1 x schot van rechts 4-0, 1 x schot van links 6-0 en 1 x kopbal 7-0). Martijn “Beppe” van den Houten maakte zijn gemiste penalty goed, door met een bekeken en geplaatste schuiver ook te scoren (de 5-0).

Na rust was DVC 4 even slordig aan het voetballen. Dit leidde tot twee kansen voor Concordia. De eerste redde Erwin “Freek” Wennekes knap met zijn voet. De tweede was wel raak, hoewel Erwin in eerste instantie nog redde, maar de rebound caramboleerde de goal in, 7-1. Hierna was het weer DVC 4 weer die domineerde en opzoek ging naar meer treffers. De scherpte was echter wat weg en er werd te veel voor eigen succes gekozen. Toch scoorde DVC 4 wel. Het was weer Walter van der Helm die succesvol was. Een voorzet van rechts kon hij bij de tweede paal simpel in koppen, 8-1. Martijn “Beppe” van den Houten scoorde ook nog een keer. Uit een scrimmage voor de goal kwam de bal voor de voeten van Beppe. Hij haalde doeltreffend uit, 9-1. Het werd na de treffer van Beppe toch weer eens tijd dat Walter scoorde. Dit gebeurde dus ook, een voorzet van Dennis “Woggie” van Woggelum kon hij koppend omzetten naar een doelpunt, 10-1. DVC 4 wilde nog meer en er kwam ook meer. Eerst was het Marco van Berkum die scoorde met zijn hoofd. Dit nadat eerst Erik van Leeuwen en Walter van der Helm (lat) hadden gemist. Marco was wel alert en kopte de 11-1 binnen. De laatste treffer van de dag kwam op naam van, wie anders dan Walter van der Helm. Ruben van Leeuwen gaf een subtiel steekballetje waardoor Walter in stelling werd gebracht om zijn achtste treffer binnen te schieten, 12-1.

DVC 4 kon deze wedstrijd lekker aan het doelsaldo werken. De tegenstand van Concordia 6 was minimaal geweest. Volgende week staat er wel een lastige wedstrijd op het programma. DVC 4 krijgt RKDEO 6 op bezoek. De wedstrijd in Nootdorp ging met 4-1 verloren. DVC 4 is dus gewaarschuwd.

Na de simpele overwinning op Concordia 6 moest DVC 4 nog twee wedstrijden voor de winterstop. Eerst uit tegen Wippolder 5 en daarna thuis tegen RKDEO 6. Als beide partijen gewonnen zouden worden kwam het kampioenschap wel erg dichtbij. Maar in de eerste wedstrijd ging dit al fout. Wippolder 5, thuis ongeslagen, was in Siberische temperaturen heer en meester. Een totale offday van alle DVC 4 spelers leidde tot een desastreuze en verdiende nederlaag.

Het was koud in de Wippolder, maar van deze temperaturen hadden beiden ploegen last. Wippolder 5 liet gelijk zien dat zij er wél zin in hadden. Ze gingen fel ten strijde. Dit resulteerde al heel snel in de openingstreffer. De snelle en trefzekere spits (hij was de tweede helft gewisseld en zat hij op de bank bij Wippolder 1?) kon makkelijk de 1-0 tegen de touwen schieten. Het leek erop dat DVC 4 een beetje wakker geschud werd en er werd er zowaar een offensief uit geperst. Dit had een positief effect. Eric van der Helm scoorde twee treffers en zette DVC 4 zo op een 1-2 voorsprong. De eerste treffer was een mooie solo van Eric, die hij ook zelf netje afrondde. De tweede treffer was een beauty. Walter van der Helm nam een diepe bal op zijn borst aan en speelde deze door de lucht door aan Eric. Eric nam de bal ineens uit de lucht en de bal verdween over de keeper in de verre hoek.

Na deze twee treffers leek DVC 4 orde op zaken te hebben gesteld. Maar door slap voetballen van DVC 4 kon Wippolder 5 terug komen in de wedstrijd en het heft in handen nemen. De 2-2 liet niet lang op zich wachten. De Wippolder spits kon tussen twee man rustig aannemen, mikken en uithalen.Vlak na de gelijkmaker volgde de voorsprong voor Wippolder 5. Uit een voorzet kon ongehinderd binnen geschoten worden, 3-2. Dit was gelijk de beslissing in de wedstrijd. DVC 4 kreeg nog wel wat kansjes, maar de overtuiging was er niet. Koploper onwaardig. Wippolder 5 speelde het goed uit en kon simpel uitlopen naar een 4-2 ruststand. Nog even een kanttekening, de scheidsrechter floot wel heel erg pietluttig en in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft was alleen voor de statistieken. DVC 4 probeerde wel aan te vallen en de achterstand weg te werken, maar dit gebeurde veel te slap en zonder overtuiging. Mario Goeman raakte nog wel de paal, maar het net werd door DVC 4 niet gevonden. Wippolder 5 kon zich lekker terug laten zakken en er uit de counter zeer gevaarlijk uit komen. DVC 4 probeerde op buitenspel te spelen, maar soms fluit de scheidsrechter een keer niet als het wel buitenspel is. Ook nu was dit weer het geval Wippolder liep hierdoor simpel verder uit. De eindstand werd 6-2. DVC 4 had terecht op de spreekwoordelijke “kloten” gekregen. Deze wedstrijd miste alles. Gebrek aan passie, werklust, kracht, overtuiging en ga zo maar door. De eigenschappen die DVC 4 wel toonde uit tegen SJC 11 en thuis tegen Zoetermeer 9.

Helaas zo’n wedstrijd heb je altijd wel in een seizoen. Maar gelukkig is er nog geen man over boord. Zeker met de wetenschap de Real Zoetermeer 2 met 2-0 ten onder ging tegen laagvlieger Concordia 6. DVC 4 weet wat ze te wachten staat, er mogen geen misstappen meer gemaakt worden.