De een na laatste wedstrijd van het seizoen van dvc4 werd gespeeld tegen Westlandia. De thuiswedstrijd was nipt gewonnen en was bijna uit de hand gelopen, nadat sommige spelers van Westlandia het niet eens waren met de scheidsrechter. Nu werd er dus uit gespeeld en het weer zat eens een keer mee. Het was lekker warm en de zon scheen volop. Dvc4 miste nog al wat spelers. Afwezig waren: Mario Goeman, Marco van Berkum, Walter van der Helm, Dennis van Woggelum en Erik van Leeuwen. Cas was daarom gevraagd om mee te spelen.

Dvc4 begon redelijk tegen Westlandia. Er werden aardig wat kansen gecreeerd, maar het de afwerking was niet goed genoeg om te scoren. Dit was het probleem van heel de wedstrijd. De veel scorende spits, Walter van der Helm, werd node gemist. Vooral Rino Lucignano had het vizier niet op scherp staan. Hij miste de ene opgelegde kans na de andere. Maar niet alleen hij miste kansen. Toch kwam dvc4 op voorsprong. Uit een corner van Erwin Wennekes kopte Eric van der Helm de bal leep in de korte hoek, 0-1. Westlandia gaf niet veel tegenstand in de eerste helft. Toch scoorde Westlandia de gelijkmaker. Sommige dvc spelers waren te veel bezig met aanvallen dat er vergeten werd te verdedigen. Vanaf het middenveld kwamen wat spelers vrij opzetten en een ervan schoot raak, 1-1. Na deze goal werd de wedstrijd heel rommelig. Vooral dvc4 bleef kansen missen. Maar Westlandia miste de grootste kans. Ruben van Leeuwen struikelde en in een laatste poging om de Westlandia aanvaller van scoren af te houden, tikte hij met de hand de bal weg. Penalty. Deze werd echter gemist en zo was de ruststand 1-1.

De tweede helft was hetzelfde als het eind van de eerste helft. Rommelig en veel gemiste kansen. Maar nu ook aan Westlandia kant. Toch was het Westlandia dat scoorde. Dennis van der Laar werd heel opzichtig weggeduwd. Een vrije trap dus, maar de scheidsrechter had daar hele andere plannen over. Zoals hij heel de middag al andere plannen had, hij floot beroerd! Hij liet doorspelen en zo kon Westlandia simpel scoren, 2-1. Na deze treffer ging dvc4 nog meer op de aanval spelen, en werd de kans op counters tegen steeds groter. De spelers van dvc4 kregen de bal maar niet tegen de netten. En dan bestaat de voetbal wet: scoor je niet, dan scoort de tegenpartij wel. Uit een snelle counter, wat overigens wel op buitenspel leek, scoorde Westlandia, 3-1. Dvc4 leek geslagen. Maar het was weer Eric van der Helm die de ploeg er door heen hielp. Met een mooi geplaatst schot nam hij de anslusch treffer voor zijn rekening, 3-2. Dvc4 ging met man en macht op zoek naar de gelijkmaker, en was er een paar keer dichtbij. Vooral Cas, zijn schot werd van de doellijn gered. Maar het lukte dvc4 niet. Het kreeg zelfs nog een counter te verwerken, met een hele slechte afloop. De 4-2 werd een feit. Dit was tevens de einduitslag.

Na de wedstrijd reageerde Eric van der Helm: "Zo'n wedstrijd moet je gewoon winnen. Maar als je zoveel kansen mist, verdien je het eigenlijk niet."

De opstelling vlnr: Martijn Rietveld, Marco den Os, Ruben van Leeuwen, Martijn van den Houten, Dennis van der Laar, Umberto Lucignano, Eric van der Helm, Marco van Tuyl, Frans Hoogeveen (45. Ruben Dukker), Rino Lucignano (70. Cas), Erwin Wennekes.

Het was sinds lange tijd dat dvc4 weer eens op het hoofdveld van dvc mocht voetballen. Ze hadden geen mooiere dag kunnen uitzoeken. Het weer was goed en de tegenstander aantrekkelijk, voor dvc4 dan. Want Sep stond één na laatste, met 6 punten. Alle zes gehaald tegen RKDEO, de nummer laatst! Voor Walter van der Helm en Mario Goeman was het een speciaal weekje geweest. Beide spelers van dvc 4 waren vader geworden. Twee toekomstige spelers van dvc4 waren het resultaat. Walter zijn zoon heet Figo (30 maart 2002) en Mario zijn zoon heet Danilo (4 april 2002). Mario was afwezig vanwege dit feit. Walter had iets meer rust genoten en was er wel bij. Ook was Martijn Rietveld na een lange blessure weer terug.

De wedstrijd begon gelijk goed. Dvc4 wist wat ze moesten doen, scoren! Dus de aanval werd gelijk gezocht. Binnen vijf minuten was het ook raak. Rino Lucignano brak door op rechts en gaf de bal goed voor. Walter van der Helm stond bij de tweede paal en kopte de bal in de kruising, 1-0. Walter trok zijn shirt uit en had daaronder een shirt aan met de naam van zijn zoon, Figo. Lang kon dvc4 niet genieten van de voorsprong, want Sep deed wat terug. Dvc4 verdedigde heel slordig uit via Erik van Leeuwen. Hij wilde de bal wegtrappen, maar speelde de bal precies in de voeten van een tegenstander. Die schoot goed binnen, 1-1. Maar dvc4 liet snel blijken dat het maar voor een ding kwam en dat was winnen. Walter van der Helm was heel attent en wilde meer doelpunten scoren voor zijn zoon. Een afgeketst schot was dus ook een prooi voor Walter en hij schoot deze hard tegen de touwen, 2-1. Na deze treffer was de wedstrijd gelopen en liet Sep met zich spelen. Uit een goede voorzet van Erik van Leeuwen kreeg Erwin Wennekes de bal. Hij nam de bal aan en schoot met een mooie volley de bal langs de keeper, 3-1. Daarna was het weer de beurt aan Walter van der Helm. Een voorzet van rechts kopte hij andermaal onhoudbaar binnen, 4-1. De ruststand was bijna bereikt. Rino Lucignano schoot de bal op de paal en Walter was er weer als de kippen bij en schoot zijn vierde treffer binnen, 5-1. Dit was de ruststand.

Na rust veranderde het beeld niet. Dvc4 was op zoek naar doelpunten en Sep kon alleen toekijken. De keeper van Sep gooide de bal uit, maar Walter kon de bal nog onderscheppen. Walter twijfelde niet en lobde de bal over de keeper, 6-1. De koek was nog lang niet op. Een bal van achter stuiterde gevaarlijk en Walter van der Helm zette zijn hoofd ertegen. Andermaal was de keeper kansloos, 7-1. Gelukkig scoorde er ook nog iemand anders dan Walter. Na Erwin Wennekes in de eerste helft, volgde Eric van der Helm zijn goede voorbeeld. Eric schoot de bal bekeken, vanaf 20 meter in de verre hoek, 8-1. Dvc4 kreeg ook nog een pingel. Walter van der Helm werd neergelegd en eiste de bal zelf op. Hij schoot onberispelijk binnen, 9-1. De tiende treffer van dvc4 kwam weer op naam van Erwin Wennekes. Uit een corner nam hij de bal gelijk en schoot de bal met een fraaie boog over de keeper heen, 10-1. De laatse dvc4 treffer kwam weer op naam van Walter van der Helm. Een diepe bal van achter van Martijn van den Houten ging over Erwin Wennekes heen, maar kwam precies bij Walter terecht. Hij haalde verwoestend uit en scoorde zo zijn achste treffer van de dag, 11-1 en showde hiermee voor de laatste maal zijn Figo-shirt. Dat Sep daarna nog 11-2 scoorde, door een fout van Martijn van den Houten, mocht niet baten.

Na de wedstrijd reageerde Walter van der Helm dolblij: "Ik was vandaag zeer gebrand om te scoren. Ik had natuurlijk niet voor niets een t-shirt gemaakt met Figo erop. Ik moest en zou deze zo veel mogelijk tonen".

Opstelling vlnr: Martijn Rietveld, Dennis van der Laar, Ruben van Leeuwen, Martijn van den Houten, Marco van Tuyl (45. Frans Hoogeveen), Umberto Lucignano, Eric van der Helm, Erik van Leeuwen, Erwin Wennekes (45. Ruben Dukker), Rino Lucignano, Walter van der Helm.

Na de mooie overwinning verleden week op Den Hoorn, moest dvc4 nu thuis tegen de nummer 1. Oliveo had deze competitie slecht 1 keer verloren en 2 keer gelijk gespeeld. Een moeilijke opgave dus voor dvc4. Oliveo had een overwinning nodig om hun naaste belager van hun af te houden en dvc4 hoopte op een sneaky overwinning. Mario Goeman was weer afwezig. De Amsterdamse club waar hij een seizoenskaart voor heeft speelde voor de derde keer op rij thuis. Verder was Martijn Rietveld nog steeds geblesseerd, Eric van der Helm ook geblesseerd en was Marco den Os afwezig. Positief was dat de sponsor van dvc4: Cafe Allez, wel aanwezig was en een bijdrage had van twee kratjes drank (JUPILER).

Dvc4 bleek al snel de iets mindere partij te zijn. Oliveo combineerde met vlagen snel en effectief door de defensie van dvc4. Het motto van dvc4 was: achterin de deur op slot en hopen op een doelpuntje. Dat doelpuntje meepikken was moeilijker dan het leek, maar het achterin dicht houden lukte goed. De defensie stond als een huis en de Olveo spelers konden Frans Hoogeveen niet een keer tot een redding dwingen. Dvc4 speelde een goede wedstrijd, maar kon voorin weinig potten breken, omdat de ploeg te veel gericht was om de nul te houden. De spelers van Oliveo werden er gek van. Ze konden maar geen gaatje vinden in de hechte defensie van dvc4 en ze raakte hierdoor gedemotiveerd. De kansen van dvc4 groeide door deze ontwikkelingen. Er gebeurde weinig opwindend in de eerste heflt en dvc4 had een goede eerste helft afgesloten met een 0-0 stand.

De tweede helft waren Marco van Berkum en Rino Lucignano vervangen door Marco van Tuyl (in de spits!?!?!) en Ruben Dukker. Dit kwam de aanval niet ten goede. Er werden steeds minder ballen voorin vastgehouden en de druk op de defensie werd steeds groter. Toch hield dvc4 nog stand. Tot halverwege de tweede helft. Ruben Dukker pingelde wat op het middenveld en verloor de bal simpel aan een Oliveo speler. Walter van der Helm was net naar voren gegaan en niemand nam zijn man over die ongestoord op kon komen. Toen moest Ruben van Leeuwen hem aan gaan vallen, maar deze speler van Oliveo had al op goal geschoten. Zijn bal kwam echter op de lat, precies voor de voeten van een andere speler van Oliveo. Deze had weinig moeite om de 0-1 binnen te tikken. Dvc4 kreeg een mentale klap, maar was nog niet verslagen. Maar enkele minuten later kwam de genade klap. De dvc 4 defensie stond weer tegen een overmacht van Oliveo spelers. De voorzet van de linkerkant ging echter al meteen over Frans Hoogeveen heen. De bal belandde met veel geluk in de goal, 0-2. De wedstrijd was gespeeld en de sfeer op het veld werd onvriendelijker. Oliveo scoorde nog eenmaal. Frans Hoogeveen nam een achterbal en speelde deze op Ruben van Leeuwen. Ruben wilde de bal eigenlijk niet hebben, want hij stond gedekt. Hij verloor de bal en de 0-3 werd simpel binnen geschoten. Dit was tevens de einduitslag.

Na de wedstrijd reageerde Menno (de eigenaar van Cafe Allez): "Dit was de eerste keer dat ik kwam kijken, maar het was wel heel erg vroeg hoor. Ik heb wat troost voor de jongens meegenomen. Twee kratjes JUPILER om de nederlaag weg te drinken!)

Opstelling vlnr: Frans Hoogeveen, Dennis van der Laar, Ruben van Leeuwen, Martijn van DEN Houten, Dennis van Woggelum, Umberto Lucignano, Walter van der Helm, Erwin Wennekes, Erik van Leeuwen, Rino Lucignano (40. Marco van Tuyl), Marco van Berkum (45. Ruben Dukker).

Het was weer een mooie dag om te voetballen en dvc4 ging op reis naar het Westland. De wedstrijd tegen Velo stond op het programma. De autorit naar het complex van deze vereniging duurde echter wat langer dan verwacht, omdat Umberto Lucignano de toeristische route had genomen en zijn teamgenoten zowat het hele Westland liet zien. Eenmaal aangekomen was Umberto zich van geen kwaad bewust. De wedstrijd tegen Velo was weer een lastige. De thuiswedstrijd was met 6-1 verloren door dvc4. Marco den Os kon de eerste helft niet spelen. Hij had niet zijn eigen tas meegenomen, maar die van een van de dames. En een rode string staat hem nou eenmaal niet! Vandaag deden Martijn Rietveld (geblesseerd) en Ruben van Leeuwen (ziek) niet mee. De laatste was wel toeschouwer en was gebombardeerd tot kraam telefonist voor Walter en Mario.

Dvc4 begon deze lastige wedstrijd goed. Ze speelde uit een gesloten defensie. Marco van Berkum, de verrassende voorstopper, deed het zeer goed. De tegenstander kon weinig kansen creeeren en als ze op goal schoten was Frans Hoogeveen in topvorm en redde deze pogingen. Het kon dus niet uitblijven dat dvc4 een keer zou scoren. Uit een slimme uitbraak kwam Rino Lucignano, bijna op eigen helft, in balbezit. Hij dribbelde naar de goal en schoof de bal in de korte hoek. De keeper zat nog wel aan de bal, maar kon geen redding meer brengen, 0-1. Dvc4 ging verder en verdubbelde de score. Walter van der Helm was dit maal de gelukkige. Zijn schot belandde achter de doelman, 0-2. Na deze treffer zakte dvc4 iets in en kon Velo wat meer druk zetten. Dit gaf dvc4 wel de kans te counteren. Maar door opzichtig slecht vlaggen van de grensrechter werden de aanvallers telkens terug gefloten voor buitenspel. Iedereen zag dat de grensrechter aan het pikken was, behalve de scheidsrechter. Hiervoor kreeg de man dus de wind van voren van de dvc spelers. Er werd zelfs een terecht doelpunt van dvc4 afgekeurd voor buitenspel. De scheidsrechter kreeg dus wat kritiek te verduren, maar niet overmatig. De eerste helft eindigde met de 0-2 stand op het scorebord. Op de weg naar de kleedkamer discuseerde Walter van der Helm met zijn vader (een trouwe supporter van dvc4 over de wedstrijd). Ze waren het er beiden over eens dat de scheidsrechter niet goed floot. De scheidsrechter hoorde deze discussie en reageerde hierop. Hij was het zat en zei niet meer verder te gaan als het zo doorging.

De spelers van dvc4 stonden al klaar op het veld voor de tweede helft, toen bleek dat de scheidsrechter steeds maar niet kwam. Enkele spelers gingen polshoogte nemen, want het gerucht ging dat de scheidsrechter echt niet meer verder ging. Dit bleek geen gerucht te zijn, de goede man was al gedouched en al. Hij had zelfs het wedstrijdformulier al ingevuld, een 0-2 overwinning voor dvc4. De spelers van beide teams wilde echter wel de wedstrijd afmaken en er werd een andere scheidsrechter gevonden. De tweede helft ging dus door, maar eigenlijk voor spek en bonen.

Velo begon beter aan de tweede helft. Dvc4 werd gelijk onder druk gezet en ze konden geen rust meer vinden om goed uit te verdedigen. Dit leidde al snel tot een tegentreffer. Frans Hoogeveen had dit maal geen antwoord op de inzet, 1-2. Dvc4 leek te worden overlopen in de tweede helft en het was wachten op de gelijkmaker. Maar niks was minder waar. Dvc4 sloeg in een kwartier genadeloos toe. Walter van der Helm scoorde maar liefst drie keer in deze periode en vergrootte de score naar 1-5. Aan een van de doelpunt ging een prachtige actie van Rino Lucignano vooraf. Hij slalomde langs een man of vier en gaf de bal toen nog goed af aan Walter van der Helm die scoorde. Het vijfde doelpunt was ook van hoge kwaliteit. Walter kreeg de bal aangespeeld met zijn rug naar de goal. Hij draaide goed weg en knalde de bal hard tegen de touwen. Een fantastisch score ineens voor dvc4, dat hiermee in een zetel kwam. Velo probeerde nog wel terug te komen. Ze kwamen ook nog wel dichtbij. Dvc4 verdedigde heel slecht en Velo kreeg kans op kans. Het werd snel 2-5. En ook de 3-5 leek gescoord, de bal was over de lijn. Maar de scheidsrechter zei "nee". Dit was gerechtigheid voor de afgekeurde goal in de eerste helft. Velo scoorde de 3-5 nog wel, maar kwam niet meer verder.

Na de wedstrijd reageerde Walter van der Helm: "Die scheidsrechter was de weg echt helemaal kwijt. Je mag toch wel in de rust met iemand praten over de wedstrijd. Daar heeft hij toch niks over te zeggen. Ach ja... We hebben gewonnen en dat is het belangrijkste!!"

De opstelling vlnr: Frans Hoogeveen, Dennis van Woggelum (45. Dennis van der Laar), Marco van Berkum, Mario Goeman, Marco van Tuyl, Umberto Lucignano (45. Erik van Leeuwen), Eric van der Helm (45. Erwin Wennekes), Martijn van der Houten (45. Marco den Os), Ruben Dukker, Rino Lucignano, Walter van der Helm.

Na het drama van verleden week toen er met grote cijfers van schipluiden was verloren, moest dvc4 weer eens wat laten zien. De goede reeks van na de winterstop moest doorgezet worden. Maar vandaag was Den Hoorn de tegenstander en deze ploeg stond op de derde plaats. Een moeilijke wedstrijd dus. De thuiswedstrijd was met 0-1 verloren door dvc4. De omstandigheden waren heel goed. Het weer was heerlijk, de zon scheen volop, wel was er veel wind. Op het veld was ook gras aanwezig, dus alles was beter dan de week ervoor. Ook het aantal afwezigen was gedaald. Met 11 veldspelers en drie wissels kon dvc4 aan de slag

De wedstrijd begon goed voor dvc4. De tegenstander kon goed tegengehouden worden en de aanval was af en toe zeer gevaarlijk. Maar de slag werd vooral op het middenveld gewonnen. Martijn van der Houten en Eric van der Helm (zijn spel leek op dat van Davids) hadden het middenveld onder controle. Dit resulteerde in een goed doelpunt. Ruben van Leeuwen passde de bal van achter uit naar Eric van der Helm. Eric speelde de bal in op Erwin Wennekes die zijn lichaam goed gebruikte. Hij had de bal onder controle en legde de bal terug naar Walter van der Helm. Walter aarzelde niet en knalde de bal werkelijk keihard in de goal, 0-1. Een aanval uit het boekje. Ook de tweede goal leek er aan te komen. Erwin Wennekes werd op rechts weggestuurd. Hij wilde de bal voorgeven op Walter van der Helm die de bal voor het intikken zou hebben. Maar Walter werd van achter neergetrapt. Een penalty, normaal gesproken. Maar de scheidsrechter wilde er niks van weten. Walter was furieus, dit was een overduidelijke penalty. Maar dvc4 liet zich niet gek maken door dit voorval en ging verder met het goede spel. Ruben van Leeuwen passde de bal op Walter van der Helm die wegdraaide van de tegenstander en doorging richting de keeper. Weer werd hij van achteren neergehaald. Dit was een minder duidelijke penalty, maar het was er wel degelijk een. De scheidsrechter floot nu wel. Walter ging zelf achter de bal staan en schoot de bal keurig binnen, 0-2. Dvc4 zat in een zetel. Goed spel en een goede voorsprong. Den Hoorn zette daar weinig tegenover. Frans Hoogeveen werd nooit echt onder vuur genomen, hoewel hij wel bij een ballen goed moest opletten door de harde wind. De rust werd gehaald met de 0-2 voorsprong voor dvc4.

De tweede helft kwam dvc4 met een wat minder sterk team uit de kleedkamer. Umberto Lucignano, Eric van der Helm en Ruben van Leeuwen waren in de kleedkamer achtergebleven. Dvc4 werd teruggedrongen en moest alles op de verdediging gooien. Ook had de ploeg nu wind tegen. De bal kwam nooit echt weg en er was weinig rust in het spel. Het kon dus ook niet lang uitblijven of Den Hoorn scoorde. Dvc4 verdedigde rommelig uit en Den Hoorn profiteerde hier optimaal van. Frans Hoogeveen werd voor de eerste keer gepasseerd, 1-2. Den Hoorn kreeg door deze treffer weer het geloof in een goed resultaat en ging verder met aanvallen. Het spelbeeld veranderde niet en dvc4 bleef rommelig uitverdedigen. Het werd Den Hoorn niet echt meer moeilijk gemaakt. Ook de gelijkmaker kwam eraan. Weer door laks uitverdedigen kwam Den Hoorn simpel in balbezit. Ze maakte dankbaar gebruik van dit buitenkansje en Frans Hoogeveen werd voor de tweede keer vandaag gepasseerd, 2-2. Het leek erop dat dvc4 klaar was om geslacht te worden. Maar de ploeg knokte zich goed terug in de wedstrijd. Walter van der Helm pompte een vrij trap het zestien meter gebied in. De bal kwam op het hoofd van Martijn van der Houten. De keeper redde katachtig, maar Martijn was attent om de rebound simpel binnen te koppen, 2-3. Dvc4 leek terug in de wedstrijd, maar nog geen vijf minuten later was het alweer gelijk. Dennis van Woggelum dook onder een hoge bal door, waardoor een speler van Den Hoorn alleen kon doorgaan op Frans Hoogeveen. Frans was echter kansloos op de inzet, 3-3. Om wat meer rust in de ploeg te krijgen werd er gewisseld bij dvc4. Erik van Leeuwen liet zich functioneel wisselen. Ook Erwin Wennekes ging naar de kant, hij was licht geblesseerd. Zij werden vervangen door Eric van der Helm en Ruben van Leeuwen. De rust keerde door deze wissels weer een beetje terug in de ploeg en dvc4 kreeg ook de beloning voor het goede spel. Walter van der Helm pompte weer een vrije trap met curve de zestien in. Dit keer was het Dennis van Woggelum die vrij in kon koppen. Weer was de keeper in eerste instantie een sta in de weg, maar Martijn van der Houten was weer attent om de bal simpel binnen te tikken, 3-4. Den Hoorn kwam deze klap niet meer te boven. Dvc4 kreeg zelf nog kansen op nog een doelpunt, maar er werd niet meer gescoord. Een zwaar bevochten, maar terechte overwinning voor dvc4.

Na de wedstrijd reageerde Eric van der Helm: "Een goed resultaat, tegen een lastige tegenstander. Maar we maakte het ons zelf erg moeilijk. We gaven onze voorprong twee keer wel heel klungelig weg!"

Opstelling vlnr: Frans Hoogeveen, Marco den Os, Ruben van Leeuwen(45. Erik van Leeuwen ( 70. Ruben van Leeuwen)), Dennis van Woggelum, Dennis van der Laar, Umberto Lucignano (45. Ruben Dukker), Eric van der Helm (45. Rino Lucignano), Martijn van der Houten, Marco van Tuyl, Walter van der Helm, Erwin Wennekes (75. Eric van der Helm).