Het was een mooie, zonnige ochtend en de laatste thuiswedstrijd van dvc7 stond op het programma. Dvc7 was al verzekerd van de vierde plaats, maar er kon ook geen plaats meer geklommen worden op de ranglijst. Vandaag was de nummer twee, Celeritas de tegenstander. De uitwedstrijd was met 5-1 verloren gegaan. Celeritas kon geen kampioen meer worden, dus deze partij was eigenlijk voor de eer. Maar beide teams hadden er zin in en wilde perse winnen. De vaste supporter van de laatste weken Moreno ontbrak, omdat hij bij zijn nichtje was blijven slapen, dit tot grote teleurstelling van de spelers van dvc7.

In de beginfase van de wedstrijd ging de strijd eerlijk op. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Aan allebei de kanten werden kansen gecreëerd. Maar Celeritas was het gelukkigste. Een afstandschot, halverwege de eerste helft, werd door een Celeritas-speler onbedoeld aangeraakt. Het houdbare schot werd zo van richting veranderd en belande achter de op de verkeerde been staande Nirandjan, 0-1. De wedstrijd bleef ook na deze treffer in balans. Dvc7 speelde een goede wedstrijd en kreeg kansen op de gelijkmaker. Zo kwam de bal terecht aan de linkerkant bij Umberto. Deze schoot op goal, maar hij raakte de bal verkeerd. De afgezwaaide bal kwam echter precies voor de voeten van Rino. Deze stond in buitenspelpositie. Er werd niet voor gefloten, Rino volleyde de bal op een mooie manier richting de goal. De bal ging tussen de benen van de keeper, 1-1. De spelers van Celeritas protesteerde hevig, maar de scheidsrechter gaf geen gehoor aan hun protesten. Na de gelijkmaker trok dvc7 de wedstrijd naar zich toe. Tot treffer leidde dit nog niet in de eerste helft. En zo stond de ruststand van 1-1 op de borden.

In de tweede helft ging dvc7 gelijk op zoek naar de voorsprong. Men wilde het op gekomen publiek belonen met een mooie overwinning. Dvc7 speelde de tweede helft heel goed en was veel beter dan Celeritas. Dit leidde tot kansen voor dvc7 om op voorsprong te komen. Dit gebeurde ook. Marco v B kreeg de bal en ging op de keeper af. In eerste instantie schoot hij tegen de keeper. Maar hij kreeg een herkansing, de keeper probeerde terug te komen in zijn goal. Marco v B pasten en meten, en schoot de bal onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek, 2-1. Dvc7 was nog niet klaar en ging naar doelpunten opzoek. Martijn kreeg de bal op het middenveld. Hij passde de bal prachtig, door de lucht, op Marco v B. Hij gaf de bal op zijn beurt weer goed af aan de mee op gekomen Dennis v W. Dennis nam de bal aan met rechts en schoot de bal met zijn ‘slechte’ linker been in. De bal verdween prachtig in de kruising achter de kansloze keeper, 3-1. Het eerste doelpunt van ‘Woggie’ dit! seizoen Zoals vaker dit seizoen kwam de tegenstander, Celeritas terug in de wedstrijd. Door even een onachtzaamheid in de bijna foutloze dvc7 defensie, kon de Celeritas spits alleen op Nirandjan af gaan. Nirandjan bleef op zijn lijn staan en de spits liep heel ver door. Hierdoor ontstaan een rare situatie. De spits van Celeritas stond zo wat op de lijn toen hij de bal in schoot. Geen kans voor de invalkeeper van dvc7, Nirandjan, 3-2. Maar Celeritas kwam door deze treffer niet terug in de wedstrijd.

Dvc7 ging gewoon door met het voor deze goal getoonde spel. Dit resulteerde in een penalty. Rino ging op de goal af en werd opzichtig in zijn rug geduwd, een terechte pingel. Hoewel de spelers van Celeritas het hier niet mee eens waren. Rino wilde de penalty nemen, maar Martij eiste de bal op. Hij schoot de bal prima binnen en scoorde zo ook zijn eerste treffer van het seizoen, 4-2. De spelers van Celeritas raakte een beetje gefrustreerd en ging in sommige situaties blind tackelen. Dvc7 strafte dit op de juiste manier af. Erik kreeg de bal op eigen helft, hij begon te rennen. Hij rende zijn tegenstander er simpel uit. Bij zestien aangekomen kapte hij nog een man uit. Hij schoot de bal netjes in de verre hoek, 5-2. Dit was ook voor Erik zijn eerste doelpunt dit seizoen. Zo sloot dvc7 zijn laatste wedstrijd mooi af. Een goede 5-2 overwinning op de nummer twee van de ranglijst.

Na de wedstrijd reageerde Erik: “We speelde vond ik heel goed en hebben terecht gewonnen. En ik heb ook nog gescoord, het was mooi weer, het kan toch bijna niet beter.”

Opstelling: Nirandjan, Marco v T, Ruben v L, Dennis v W, Dennis vd L, Erik, Martijn, Ferry, Marco v B, Rino, Umberto

Het was mooi weer, een perfecte dag om te voetballen. Dvc7 moest aantreden tegen Quintus. Het was de eerste keer dit seizoen dat de ploeg uit Kwintsheul de tegenstander was van Dvc7. Door de blessure van Frans had Dvc7 problemen met het aanwijzen van een vervangende doelman. Uiteindelijk werd John, een speler van een ander Dvc team, de keeper. Tevens was Marco v B weer eens te laat, hij was vergeten zijn klok te zetten.

De wedstrijd was pas een paar minuten oud toen Dvc7 de eerste kans kreeg. Na een actie van Ruben D dreigde de bal achter te rollen. Maar door goed doorzetten van Rino werd de bal toch voorgezet. Daar stond Peet om van dichtbij de bal achter de Quintus doelman te werken, 1-0. Een heel goed begin van Dvc7. Na de vier nederlagen op rij was dit een welkome voorsprong. Vanaf dat moment ging Dvc7 op zoek naar meer. Quintus kon geen enkel moment vervangend doelman John in de problemen brengen. Daarentegen creëerde Dvc7 wel kansen om de voorsprong uit te breidden. Maar Dvc7 had weer het scoringsprobleem. Wel kansen krijgen, maar niet scoren. Ruben v L was dichtbij zijn tweede treffer van het seizoen, van buiten het strafschopgebied belandde zijn schot op de paal naast de kansloze keeper. Er werd niet meer gescoord in de eerste helft.

De tweede helft was hetzelfde beeld. Dvc7 op zoek naar de tweede goal en Quintus dat alleen verdedigend op de been bleef, maar aanvallend geen potten kon breken. De sfeer in het veld was wel wat vijandiger geworden. Overal op het veld ontstonden ruzietjes. Vooral Rino liet zich af en toe gaan. Hij had het constant aan de stok met de Quintus spelers en de keeper. Aad, die scheidsrechter was, liet het eigenlijk allemaal onbestraft. Dvc7 ging wel verder met het bestoken van het Quintus goal. Er was veel ruimte om vanaf afstand te schieten. Dit werd dus niet nagelaten, Martijn en Ruben v L schoten er lustig op los. Het beste schot kwam van de voet van Ruben v L. Zijn schot werd ternauwernood door de keeper tegen de lat getikt. Ongeveer een kwartier voor tijd liet een Quintus speler zich gaan. In een duel zette hij zijn noppen opzettelijk op de voet van Marco v B. De Quintus speler kon met rood vertrekken. Na deze uitsluiting was de wedstrijd, voor zover dat nog niet het geval was, beslist. Quintus trapte alle ballen klakkeloos naar voren, maar de Dvc7 verdediging kan al deze ballen simpel opvangen, omdat er maar een aanvaller was. Rino kreeg de uitgelezen mogelijkheid op de 2-0, maar alleen voor de keeper faalde hij jammerlijk. Een paar minuten was het toch raak. Na een goede actie van Marco v B zette hij de bal voor. Deze voorzet werd bij de tweede paal knap door Rino achter de doelman getikt, 2-0. De wedstrijd was gespeeld, Dvc7 won eindelijk weer eens een keer.

Na de wedstrijd reageerde Peet: “Het was lekker dat we zo vroeg op voorsprong kwamen. Het heeft er geen moment naar uitgezien dat we deze wedstrijd niet zouden winnen. Lekker weer, een goede wedstrijd en een winstpartij wat willen we nou nog meer?”

Opstelling: John, Marco v T, Ruben v L, Dennis v W, Dennis vd L, Ruben D, Martijn, Ferry, Erik, Rino, Peet (46 Marco v B).

Na woensdag thuis onterecht te verliezen van Vredenburch was het nu de beurt voor DVC7 om op bezoek te gaan bij Vredenburch. DVC7 is aan een slechte reeks bezig. De drie voorgaande wedstrijden gingen verloren. En om aanspraak te blijven houden op een hoge notering op de ranglijst, moest er weer eens gewonnen worden.

Maar het begin van de wedstrijd kon niet dramatischer zijn. DVC7 kwam heel vroeg op een 2-0 achterstand. De eerste goal was een fout van Dennis v W en Marco v T. De bal viel achter dit tweetal, beide spelers riepen laat maar. Maar geen van beide deed iets. Een Vredenburch-aanvaller kon simpel de bal oppikken en de bal achter Frans schieten. De tweede goal was weer een fout van Dennis v W. Hij liet zijn man lopen, hij wilde op buitenspel spelen. Zijn man werd aangespeeld en kon alleen op Frans af. Hij gaf de bal af aan een medespeler. Deze werd door Dennis v W correct van de bal gezet met een sliding. De scheidsrechter was het hier echter niet mee eens en legde de bal op de stip, 2-0. Weer een achterstand voor DVC7 en een hele moeilijke taak om nog een positief resultaat uit deze wedstrijd te halen. Maar DVC7 gaf het nog niet op. En dit leidde tot de aansluitingstreffer van Marco v B. DVC7 speelde de eerste helft, afgezien van de beginfase, goed en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam niet meer in de eerste helft, hoewel er wel genoeg kansen voor waren. Wel raakte Frans nog geblesseerd. Hij verstapte zich en blesseerde zich aan zijn lies. Hij moest van het veld gedragen worden. Hij werd vervangen door Martijn.

De tweede helft speelde DVC7 ouderwets goed. Vredenburch werd helemaal terug gedrongen en kwam er niet meer uit. DVC7 speelde fel, stoorde vroeg en speelde goed aanvallend voetbal. Het was wachten op de 2-2. Maar de kansen die werden gecreerd werden niet omgezet in doelpunten. Halverwege de tweede helft leek DVC7 op gelijke hoogte te komen. Ferry kreeg de bal vanuit de kluts voor de voeten. Hij kon de bal simpel in het lege goal schieten. Enkele DVC7 spelers juichde al. Maar Ferry raakte de bal verkeerd en het leder belandde aan de verkeerde kant van de paal. En zoals vaker dit seizoen gelden de voetbalwetten voor DVC7. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Op het middenveld kreeg Vredenburch een vrijetrap door een miscommunicatie tussen Dennis v W en Ruben v L. De vrij trap werd genomen en kwam buiten het strafschopgebied terecht bij een Vredenburch speler. Deze haalde uit en de bal verdween schitterend achter de kansloze Martijn, 3-1. Na deze goal was de wedstrijd eigenlijk gelopen. DVC7 ging nog wel opzoek naar de aansluitingstreffer, maar deze kwam er niet meer. Zo verloor DVC7 weer, maar nog geen enkele nederlaag was zo onterecht als deze. DVC7 had over de hele wedstrijd gezien het beste spel, de beste kansen maar het minste geluk.

Na de wedstrijd reageerde Ferry: "Deze nederlaag was totaal niet nodig. We kwamen heel simpel op achterstand, maar na de 2-1 speelde we fantastisch. Ik kreeg zelf de kans om de gelijkmaker te scoren, maar ik raakte hem verkeerd. Als ik die goal gemaakt had, hadden we nog wel gewonnen ook. Maar ja we hadden het geluk vandaag niet mee."

Opstelling: Frans (46 Cas), Marco v T, Ruben v L, Dennis v W, Erik, Ruben D, Martijn, Ferry, Marco v B, Rino, Umberto.

Dvc7 speelde vandaag om 14:30 tegen Concordia. Door het nog steeds afwezig zijn van Frans was het weer een probleem wie er ging keepen. Gelukkig deelde Beppe mee dat zijn zwagertje, Nirandjan, wel wilde keepen en deze werd dus gebeld. Voor de rest was het elftal aardig compleet. Vandaag was ook het debuut van Dvc7's eigen Johann Elmander, Kalle.

Dvc7 begon wel aardig aan de wedstrijd, er was een klein veldoverwicht. Maar het kon nog beter. Concordia gaf ook niet echt heel veel tegenstand. Toch kwam Concordia op voorsprong. Vanaf dat moment was Dvc7 het even kwijt. Er was wat ruzie onderling. Marco v B en Ruben v L hadden het even aan de stok. Maar deze twee stonden wel aan de basis van de gelijkmaker. Ruben v L gaf een goede bal van achteruit op Marco v B. Deze nam de bal aan en schot op goal, de keeper redde in eerste instantie, maar had geen antwoord op Marco's tweede inzet. Na deze treffer kregen beide teams de kans op de voorsprong. Aan de kant van Dvc7 had Ruben v L de beste kans. Zijn inzet werd katachtig door de keeper uit de goal gehaald. De eerste helft werd niet meer gescoord.

In de tweede helft was Concordia beter dan Dvc7. Er was een omzetting gedaan in de defensie van Dvc7, Ruben v L schoof wat meer naar voren. Dit kwam niet helemaal goed uit. Concordia kreeg veel kansen om op voorsprong te komen. Concordia kreeg zelfs een penalty. Dennis v W en Dennis vd L probeerde achterin te combineren, dit lukte niet. De bal werd overgenomen door een Concordia speler. Deze ging af op Nirandjan. Dennis v W voelde zich genoodzaakt om deze speler neer te leggen, penalty. Nirandjan had tot dan foutloos gekeept en hier kwam geen verandering. Hij stopte de penalty en Dvc7 kwam hiermee goed weg. De wedstrijd werd niet echt op een hoog niveau gespeeld en leek op een gelijkspel af te stevenen. Tot een kwartier voor tijd. Rino kreeg de bal zomaar in zijn voeten gespeeld. Hij kon hierdoor alleen op de keeper af. Rino faalde niet in deze situatie en scoorde, 1-2. Concordia ging nog wel drukken en kreeg nog wel kansen om de gelijkmaker te scoren, maar dit gebeurde niet. Dvc7 won weer.

Na de wedstrijd reageerde Nirandjan: "Martijn vroeg of ik kon komen keepen en daar had ik wel zin in. Ja en dan stop ik ook nog een penalty, het kon niet beter."

Opstelling: Nirandjan, Marco v T (46 Erik), Ruben v L, Dennis v W, Dennis vd L, Ruben D (46 Kalle), Martijn, Ferry, Marco v B, Rino, Umberto.

Weer een avond wedstrijd. Nu tegen Vredenburch. Vredenburch staat op de derde plaats, DVC7 op de vierde, een subtopper dus. DVC7 heeft na de winterstop nog niet echt heel goed gepresteerd. De vraag was dus ook of DVC7 partij kon geven aan Vredenburch. Ruben v L ging het vandaag weer proberen, nog niet helemaal hersteld van zijn rib blessure. Maar nu was Rino, topscoorder van DVC7, afwezig.

De eerste helft ging gelijk op. DVC7 kon goed partij geven aan Vredenburg en was zelfs de bovenliggende partij. Vredenburch was echter iets slimmer in het veld spel. Bij hun werd beter gecombineerd. Maar DVC7 kreeg aardig wat kansen om voorsprong te komen. Dit werd geillustreerd door een schot van Martijn. Zijn schot kwam echter op de paal. Aan de andere kant was Vredenburch wel succesvol. Een combinatie door het midden zette een speler van Vredenburch voor Frans. Hij schoot niet goed binnen en Frans kon redding brengen, de bal was wel los. Door een kluts situatie kwam de bal voor de voeten van Marco v T. Hij probeerde de bal weg te werken, maar raakte hem verkeerd. De bal kwam met een mooie lob in de goal terecht, weer een eigen doelpunt, 0-1. Het werd zelfs nog 0-2 in de eerste helft. Een vrij trap vanaf recht werd in een keer op goal geschoten. Frans keek er naar en Dennis vd L sloog de bal met de hand in de goal. Als hij de bal niet aan het geraakt was de goal misschien afgekeurd, omdat het een indirecte vrije trap was. DVC7 ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar er werd niet meer gescoord.

De tweede helft begon dramatisch voor DVC7. Coach Aad had in de rust gezegd dat er meer over de flanken moest gaan. Na de aftrap kreeg Martijn de bal, hij kon de bal nergens kwijt. Vanaf de zijkant werd geroepen dat de bal naar de linkerkant moest. Martijn passde de bal naar Dennis vd L. Dit kon helemaal niet en de bal werd van hem afgepakt. De speler van Vredenburch had hier geen problemen mee en schoot de bal achter Frans, 0-3. Toch was DVC7 nog niet van slag. Er werd gezocht naar een doelpunt en er werden zat kansen gecreerd. DVC7 speelde redelijk aanvallend voetbal, maar steeds was de eindpass net niet goed, of was de afwerking niet nauwkeurig. DVC7 verdiende een doelpunt. Maar de voetbalwetten zijn, als je zelf verzuimt te scoren gebeurd dat aan de andere kant wel. Uit een counter van Vredenburg werd dus gescoord. Een aanval door het midden, waar Marco v T koos om de man met de bal aan te vallen en zijn man te laten lopen. Dit was een foute keuze. Zijn man werd aangespeeld en kon simpel de 0-4 scoren. Ook na deze goal ging DVC7 nog opzoek naar een doelpuntje. Daar waren ze ook heel dichtbij. Een schot van Martijn was er zeker in gegaan, maar de bal werd tegen gehouden door Umberto, in buitenspel positie, kans verloren dus. Voor de rest was het hetzelfde recept. De eindpassing lukte net niet of de afwerking was niet goed. En zo scoorde DVC7 niet.

Na de wedstrijd reageerde Ferry: "Niet te geloven, we waren echt niet de mindere partij, hoewel de einduitslag dat wel doet vermoeden. Maar we gaven de doelpunten te makkelijk weg en zelf waren we voorin steeds niet scherp genoeg. Heel jammer, deze nederlaag had niet gehoeven."

Opstelling: Frans, Marco v T, Ruben v L, Dennis v W, Dennis vd L, Ruben D, Martijn, Umberto, Marco v B, Ferry, Erik.