Na de goede overwinning van verleden week op Delft moest DVC4 vandaag maar eens gaan voor de derde zege van het seizoen. Vandaag moest het mogelijk zijn, want DVC4 speelde tegen het laag geklasseerde Sep. DVC4 moest weer aantreden zonder de normale afwezigen. Ook was Martijn Rietveld, de keeper weer afwezig. Maar dit seizoen heeft DVC4 zo'n grote selectie dat dit makkelijk opgevangen kan worden.

DVC4 begon goed aan de wedstrijd en al snel bleek dat Sep geen goede tegenstander was. Sep werd gelijk tegen de muur aan gezet en DVC4 ging op zoek naar een treffer. Lang liet dit niet op zich wachten. Het was Rino Lucignano die de score opende. Zijn inzet werd slecht door de keeper gestopt en de bal verdween tussen zijn benen door in de goal, 0-1. Ook de tweede treffer werd vrij snel gescoord. Nu was het Walter van der Helm die scoorde. Ook bij deze goal zag de keeper er niet goed uit. De bal verdween weer door zijn benen de goal in, 0-2. DVC4 bleef de veel betere partij en de derde goal leek een kwestie van tijd. En deze volgde dus ook in de eerste helft. Ruben van Leeuwen zette Rino Lucignano alleen voor de keeper. Rino schoot de bal vanuit een moeilijke hoek tegen de touwen en scoorde zo zijn tweede treffer van de dag, 0-3. DVC4 kreeg nog wel meer kansen om de score op te schroeven, maar scoorde niet meer. Daar tegen kon Sep helemaal niets zetten. Sep kreeg geen enkele kans waarvan de DVC4 defensie wakker kon liggen. De ruststand was dus ook 0-3.

Na rust kwam DVC4 slecht uit de kleedkamer. DVC4 ging mee met Sep in het lage niveau en de wedstrijd zonk tot een bedenkelijk niveau. Het beste werd dat geillustreerd door Erik van Leeuwen, hij had de avond daarvoor een feestje gehad (een DVC feest, dus meerdere spelers van DVC4 waren ongeveer in dezelfde toestand) en was flink doorgezakt. Hij verzette nauwelijks een voet en werd ook halverwege de tweede helft gewisseld. Door het slechte spel van DVC4 kwam Sep wat beter in de wedstrijd, maar echt gevaarlijk werden ze ook weer niet. DVC4 bleef toch kwalitatief de betere ploeg. De 0-4 kwam echter wel uit de lucht vallen. Ruben van Leeuwen trapte de bal naar voren. Umberto Lucignano ging achter de bal aan. Tussen twee man gebruikte hij goed zijn lichaam en kwam zo alleen voor de keeper. Ook Umberto mikte de bal tussen de benen van de Sep goalie en de bal ging tegen de touwen, 0-4. Zoals eerder gezegd verliet Erik van Leeuwen het veld, hij werd vervangen door de langdurig geblesseerde Eric van der Helm. Eric liet gelijk van zich spreken, hij speelde met gemak twee Sep spelers door de benen en was met een assist mede verantwoordelijk voor de vijfde treffer. Deze treffer kwam op naam van zijn broer Walter van der Helm. Walter schoof de bal bekeken in een hoek en de keeper van voor het eerst deze wedstrijd echt kansloos, 0-5. Sep deed nog wat terug. Frans Hoogeveen, die wederom Martijn Rietveld verving in de goal, schoot slecht uit. De bal belandde precies in de voeten van een Sep speler, deze lobde de bal bekwaam over Frans heen, 1-5. Het mocht niet baten voor Sep, ze gingen eerloos tenonder. Het bleef bij 1-5.

Na de wedstrijd reageerde Erik van Leeuwen: "Tja, ik had net zo goed in mijn bed kunnen blijven, dit was wel een beetje triest. Over de wedstrijd. Sep was denk wel een van de slechtste tegenstander waar we dit seizoen tegen hebben gespeeld. Onze tweede helft was daarom ook eigenlijk bedroevend. Maar ach drie punten zijn binnen."

Opstelling vlnr: Frans Hoogeveen, Dennis van der Laar, Ruben van Leeuwen, Walter van der Helm, Marco van Tuyl, Marco den Os, Umberto Lucignano, Martijn van der Houten, Erwin Wennekes (45. Erik van Leeuwen), Rino Lucignano (45. Ruben Dukker), Marco van Berkum. Dennis van Woggelum (70. Eric van der Helm).