Na het verlies op kunstgras tegen Den Hoorn, moest DVC4 nu weer thuis spelen. Nu tegen Delft en op het gewone gras. DVC4 had dit seizoen nog maar een wedstrijd gewonnen en het werd tijd dat ook de tweede overwinning behaald werd. Onder de afwezigen behoorden weer Mario Goeman, Daniel Mandzi, Marco van Tuyl, Martijn Rietveld en Peet van Langen. Deze namen ontbreken de afgelopen weken wel meer, dus dit was geen schok voor DVC4.

DVC4 begon de wedstrijd goed. Delft werd gelijk onder druk gezet. En DVC4 creeerden gelijk kansen. Het kon daarom niet lang duren voordat er gescoord werd. Er moest toch tot halverwege de eerste helft op gewacht worden. Een corner van Martijn van der Houten werd slecht uitverdedigd. De bal kwam voor de voeten van Ruben van Leeuwen, hij passde de bal weer terug naar Martijn. Deze gaf de bal hard en strak voor. Bij de tweede paal stond Walter van der Helm helemaal vrij op deze bal op maat hard tegen de touwen aan te koppen. De ban was gebroken en DVC4 ging op zoek naar meer. De gemoederen werden een paar minuten later opgelaaid. Walter van der Helm vocht een duel uit met een Delft aanvaller, Walter gebruikte zijn lichaam goed zodat hij verder kon uitverdedigen. De Delft speler had zijn emoties echter niet onder controle en hij schopte Walter op brute wijze na zonder dat de bal in de buurt was. Een regelrechte aanslag dus. Dit moest een rode kaart zijn, maar de Delft speler kwam er met een waarschuwing vanaf. Dit tot ergenis van Walter, die even van slag was.

DVC4 nam op sportieve wijze revanche op deze aanslag. Een voorzet van Marco van Berkum werd op waarde geschat door Martijn van der Houten. Hij nam de bal met een halve volley uit de lucht. De keeper leek het schot te keren, maar de bal ging via hem in de goal, 2-0. Niet veel later breidde DVC4 de score nog verder uit. Walter van der Helm gaf een prima lang bal van achter. De bal kwam bij Marco van Berkum aan, hij soleerde richting de goal en schot richting de korte hoek. De keeper zag er weer niet echt goed uit, want de bal verdween weer in de goal, 3-0. Dat de ruststand 3-0 bleef was vooral te wijten aan de slechte afronding van de DVC4 spelers. Ruben Dukker had twee keer een open kans, maar verprutste deze elke keer weer op unieke wijze. Ook Rino Lucignano wist de goal niet te vinden, hij kreeg nog meer kansen dan Ruben Dukker, maar ook scoorde geen van zijn kansen. Delft kreeg ook wel wat kansjes, maar door goed keeperswerk van vervangend doelman Frans bleef Delft op nul treffers steken.

In rust waren Ruben van Leeuwen en Marco van Berkum in de kleedkamers achtergebleven. Deze omzetting leek aanvankelijk geen goede, want Delft kwam beter in het spel en leek te gaan scoren. Maar na tien minuten in de tweede helft nam DVC4 weer het initiatief over en werd er gezocht naar de 4-0. Dennis van Woggelum leek deze op zijn voet te hebben. De keeper had de bal niet klemvast en Dennis ontfutselde de bal van hem. Het lege lag open voor hem. Dennis mikt op de verre hoek, maar zijn schot belandde op de paal. Maar het doelpunt kon niet uitblijven en deze liet ook niet lang op zich wachten. Via een pass van Ruben Dukker kwam Martijn van der Houten alleen voor de keeper. Hij passde de bal simpel langs de goalie en kon de bal vervolgens simpel in de lege goal schijven, 4-0. Dennis van Woggelum viel geblesseerd uit, hij kreeg een trap in zijn edele delen en hij werd vervangen door Ruben van Leeuwen. Na de vierde goal had Delft helemaal geen vertrouwen meer in een goede afloop. De keeper van Delft illustreerde dat het beste door steeds heel ver voor zijn goal te gaan staan. Dit was voor DVC4 spelers een uitnodiging om te proberen de bal over hem heen te lobben. Umberto Lucignano was de enige die dit succesvol deed. De keeper zat er nog wel aan met zijn vingertoppen, maar kon de 5-0 niet tegen houden. Delft ging toch nog opzoek naar een eretreffer en leek er dichtbij. Maar Walter van der Helm haalde de bal van de lijn. Hij passde de bal vervolgens naar Martijn van der Houten. Martijn ging op avontuur en liep zo door heel de Delft defensie en kwam alleen voor de keeper. Met een simpele schuiver passeerde hij de keeper, 6-0. Door opnieuw goed keeperswerk van Frans scoorde Delft ook de tweede helft niet en ook DVC4 scoorde na de 6-0 niet meer. Matchwinner met drie doelpunten was Martijn van der Houten.

Na de wedstrijd reageerde Umberto Lucignano:" Ik had al voor de wedstrijd gezegd dat ik ging scoren en dus dan doe ik dat ook. Ik vond dat we vandaag erg goed gevoetbald hebben en de 6-0 score is absoluut niet geflatteerd!"

Opstelling vlnr: Frans Hoogeveen, Marco den Os, Ruben van Leeuwen (45. Dennis van der Laar), Walter van der Helm, Dennis van Woggelum (75. Ruben van Leeuwen), Erik van Leeuwen, Martijn van der Houten, Erwin Wennekes, Ruben Dukker, Rino Lucignano, Marco van Berkum (45. Umberto Lucignano).