Na woensdag thuis onterecht te verliezen van Vredenburch was het nu de beurt voor DVC7 om op bezoek te gaan bij Vredenburch. DVC7 is aan een slechte reeks bezig. De drie voorgaande wedstrijden gingen verloren. En om aanspraak te blijven houden op een hoge notering op de ranglijst, moest er weer eens gewonnen worden.

Maar het begin van de wedstrijd kon niet dramatischer zijn. DVC7 kwam heel vroeg op een 2-0 achterstand. De eerste goal was een fout van Dennis v W en Marco v T. De bal viel achter dit tweetal, beide spelers riepen laat maar. Maar geen van beide deed iets. Een Vredenburch-aanvaller kon simpel de bal oppikken en de bal achter Frans schieten. De tweede goal was weer een fout van Dennis v W. Hij liet zijn man lopen, hij wilde op buitenspel spelen. Zijn man werd aangespeeld en kon alleen op Frans af. Hij gaf de bal af aan een medespeler. Deze werd door Dennis v W correct van de bal gezet met een sliding. De scheidsrechter was het hier echter niet mee eens en legde de bal op de stip, 2-0. Weer een achterstand voor DVC7 en een hele moeilijke taak om nog een positief resultaat uit deze wedstrijd te halen. Maar DVC7 gaf het nog niet op. En dit leidde tot de aansluitingstreffer van Marco v B. DVC7 speelde de eerste helft, afgezien van de beginfase, goed en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam niet meer in de eerste helft, hoewel er wel genoeg kansen voor waren. Wel raakte Frans nog geblesseerd. Hij verstapte zich en blesseerde zich aan zijn lies. Hij moest van het veld gedragen worden. Hij werd vervangen door Martijn.

De tweede helft speelde DVC7 ouderwets goed. Vredenburch werd helemaal terug gedrongen en kwam er niet meer uit. DVC7 speelde fel, stoorde vroeg en speelde goed aanvallend voetbal. Het was wachten op de 2-2. Maar de kansen die werden gecreerd werden niet omgezet in doelpunten. Halverwege de tweede helft leek DVC7 op gelijke hoogte te komen. Ferry kreeg de bal vanuit de kluts voor de voeten. Hij kon de bal simpel in het lege goal schieten. Enkele DVC7 spelers juichde al. Maar Ferry raakte de bal verkeerd en het leder belandde aan de verkeerde kant van de paal. En zoals vaker dit seizoen gelden de voetbalwetten voor DVC7. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Op het middenveld kreeg Vredenburch een vrijetrap door een miscommunicatie tussen Dennis v W en Ruben v L. De vrij trap werd genomen en kwam buiten het strafschopgebied terecht bij een Vredenburch speler. Deze haalde uit en de bal verdween schitterend achter de kansloze Martijn, 3-1. Na deze goal was de wedstrijd eigenlijk gelopen. DVC7 ging nog wel opzoek naar de aansluitingstreffer, maar deze kwam er niet meer. Zo verloor DVC7 weer, maar nog geen enkele nederlaag was zo onterecht als deze. DVC7 had over de hele wedstrijd gezien het beste spel, de beste kansen maar het minste geluk.

Na de wedstrijd reageerde Ferry: "Deze nederlaag was totaal niet nodig. We kwamen heel simpel op achterstand, maar na de 2-1 speelde we fantastisch. Ik kreeg zelf de kans om de gelijkmaker te scoren, maar ik raakte hem verkeerd. Als ik die goal gemaakt had, hadden we nog wel gewonnen ook. Maar ja we hadden het geluk vandaag niet mee."

Opstelling: Frans (46 Cas), Marco v T, Ruben v L, Dennis v W, Erik, Ruben D, Martijn, Ferry, Marco v B, Rino, Umberto.