Het was een mooie, zonnige ochtend en de laatste thuiswedstrijd van dvc7 stond op het programma. Dvc7 was al verzekerd van de vierde plaats, maar er kon ook geen plaats meer geklommen worden op de ranglijst. Vandaag was de nummer twee, Celeritas de tegenstander. De uitwedstrijd was met 5-1 verloren gegaan. Celeritas kon geen kampioen meer worden, dus deze partij was eigenlijk voor de eer. Maar beide teams hadden er zin in en wilde perse winnen. De vaste supporter van de laatste weken Moreno ontbrak, omdat hij bij zijn nichtje was blijven slapen, dit tot grote teleurstelling van de spelers van dvc7.

In de beginfase van de wedstrijd ging de strijd eerlijk op. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Aan allebei de kanten werden kansen gecreëerd. Maar Celeritas was het gelukkigste. Een afstandschot, halverwege de eerste helft, werd door een Celeritas-speler onbedoeld aangeraakt. Het houdbare schot werd zo van richting veranderd en belande achter de op de verkeerde been staande Nirandjan, 0-1. De wedstrijd bleef ook na deze treffer in balans. Dvc7 speelde een goede wedstrijd en kreeg kansen op de gelijkmaker. Zo kwam de bal terecht aan de linkerkant bij Umberto. Deze schoot op goal, maar hij raakte de bal verkeerd. De afgezwaaide bal kwam echter precies voor de voeten van Rino. Deze stond in buitenspelpositie. Er werd niet voor gefloten, Rino volleyde de bal op een mooie manier richting de goal. De bal ging tussen de benen van de keeper, 1-1. De spelers van Celeritas protesteerde hevig, maar de scheidsrechter gaf geen gehoor aan hun protesten. Na de gelijkmaker trok dvc7 de wedstrijd naar zich toe. Tot treffer leidde dit nog niet in de eerste helft. En zo stond de ruststand van 1-1 op de borden.

In de tweede helft ging dvc7 gelijk op zoek naar de voorsprong. Men wilde het op gekomen publiek belonen met een mooie overwinning. Dvc7 speelde de tweede helft heel goed en was veel beter dan Celeritas. Dit leidde tot kansen voor dvc7 om op voorsprong te komen. Dit gebeurde ook. Marco v B kreeg de bal en ging op de keeper af. In eerste instantie schoot hij tegen de keeper. Maar hij kreeg een herkansing, de keeper probeerde terug te komen in zijn goal. Marco v B pasten en meten, en schoot de bal onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek, 2-1. Dvc7 was nog niet klaar en ging naar doelpunten opzoek. Martijn kreeg de bal op het middenveld. Hij passde de bal prachtig, door de lucht, op Marco v B. Hij gaf de bal op zijn beurt weer goed af aan de mee op gekomen Dennis v W. Dennis nam de bal aan met rechts en schoot de bal met zijn ‘slechte’ linker been in. De bal verdween prachtig in de kruising achter de kansloze keeper, 3-1. Het eerste doelpunt van ‘Woggie’ dit! seizoen Zoals vaker dit seizoen kwam de tegenstander, Celeritas terug in de wedstrijd. Door even een onachtzaamheid in de bijna foutloze dvc7 defensie, kon de Celeritas spits alleen op Nirandjan af gaan. Nirandjan bleef op zijn lijn staan en de spits liep heel ver door. Hierdoor ontstaan een rare situatie. De spits van Celeritas stond zo wat op de lijn toen hij de bal in schoot. Geen kans voor de invalkeeper van dvc7, Nirandjan, 3-2. Maar Celeritas kwam door deze treffer niet terug in de wedstrijd.

Dvc7 ging gewoon door met het voor deze goal getoonde spel. Dit resulteerde in een penalty. Rino ging op de goal af en werd opzichtig in zijn rug geduwd, een terechte pingel. Hoewel de spelers van Celeritas het hier niet mee eens waren. Rino wilde de penalty nemen, maar Martij eiste de bal op. Hij schoot de bal prima binnen en scoorde zo ook zijn eerste treffer van het seizoen, 4-2. De spelers van Celeritas raakte een beetje gefrustreerd en ging in sommige situaties blind tackelen. Dvc7 strafte dit op de juiste manier af. Erik kreeg de bal op eigen helft, hij begon te rennen. Hij rende zijn tegenstander er simpel uit. Bij zestien aangekomen kapte hij nog een man uit. Hij schoot de bal netjes in de verre hoek, 5-2. Dit was ook voor Erik zijn eerste doelpunt dit seizoen. Zo sloot dvc7 zijn laatste wedstrijd mooi af. Een goede 5-2 overwinning op de nummer twee van de ranglijst.

Na de wedstrijd reageerde Erik: “We speelde vond ik heel goed en hebben terecht gewonnen. En ik heb ook nog gescoord, het was mooi weer, het kan toch bijna niet beter.”

Opstelling: Nirandjan, Marco v T, Ruben v L, Dennis v W, Dennis vd L, Erik, Martijn, Ferry, Marco v B, Rino, Umberto