Het was mooi weer, een perfecte dag om te voetballen. Dvc7 moest aantreden tegen Quintus. Het was de eerste keer dit seizoen dat de ploeg uit Kwintsheul de tegenstander was van Dvc7. Door de blessure van Frans had Dvc7 problemen met het aanwijzen van een vervangende doelman. Uiteindelijk werd John, een speler van een ander Dvc team, de keeper. Tevens was Marco v B weer eens te laat, hij was vergeten zijn klok te zetten.

De wedstrijd was pas een paar minuten oud toen Dvc7 de eerste kans kreeg. Na een actie van Ruben D dreigde de bal achter te rollen. Maar door goed doorzetten van Rino werd de bal toch voorgezet. Daar stond Peet om van dichtbij de bal achter de Quintus doelman te werken, 1-0. Een heel goed begin van Dvc7. Na de vier nederlagen op rij was dit een welkome voorsprong. Vanaf dat moment ging Dvc7 op zoek naar meer. Quintus kon geen enkel moment vervangend doelman John in de problemen brengen. Daarentegen creëerde Dvc7 wel kansen om de voorsprong uit te breidden. Maar Dvc7 had weer het scoringsprobleem. Wel kansen krijgen, maar niet scoren. Ruben v L was dichtbij zijn tweede treffer van het seizoen, van buiten het strafschopgebied belandde zijn schot op de paal naast de kansloze keeper. Er werd niet meer gescoord in de eerste helft.

De tweede helft was hetzelfde beeld. Dvc7 op zoek naar de tweede goal en Quintus dat alleen verdedigend op de been bleef, maar aanvallend geen potten kon breken. De sfeer in het veld was wel wat vijandiger geworden. Overal op het veld ontstonden ruzietjes. Vooral Rino liet zich af en toe gaan. Hij had het constant aan de stok met de Quintus spelers en de keeper. Aad, die scheidsrechter was, liet het eigenlijk allemaal onbestraft. Dvc7 ging wel verder met het bestoken van het Quintus goal. Er was veel ruimte om vanaf afstand te schieten. Dit werd dus niet nagelaten, Martijn en Ruben v L schoten er lustig op los. Het beste schot kwam van de voet van Ruben v L. Zijn schot werd ternauwernood door de keeper tegen de lat getikt. Ongeveer een kwartier voor tijd liet een Quintus speler zich gaan. In een duel zette hij zijn noppen opzettelijk op de voet van Marco v B. De Quintus speler kon met rood vertrekken. Na deze uitsluiting was de wedstrijd, voor zover dat nog niet het geval was, beslist. Quintus trapte alle ballen klakkeloos naar voren, maar de Dvc7 verdediging kan al deze ballen simpel opvangen, omdat er maar een aanvaller was. Rino kreeg de uitgelezen mogelijkheid op de 2-0, maar alleen voor de keeper faalde hij jammerlijk. Een paar minuten was het toch raak. Na een goede actie van Marco v B zette hij de bal voor. Deze voorzet werd bij de tweede paal knap door Rino achter de doelman getikt, 2-0. De wedstrijd was gespeeld, Dvc7 won eindelijk weer eens een keer.

Na de wedstrijd reageerde Peet: “Het was lekker dat we zo vroeg op voorsprong kwamen. Het heeft er geen moment naar uitgezien dat we deze wedstrijd niet zouden winnen. Lekker weer, een goede wedstrijd en een winstpartij wat willen we nou nog meer?”

Opstelling: John, Marco v T, Ruben v L, Dennis v W, Dennis vd L, Ruben D, Martijn, Ferry, Erik, Rino, Peet (46 Marco v B).