Het had heel de week geregent, dus de vraag was of de wedstrijd tussen DVC 7 en OLIVEO 10 door zou gaan. Deze vraag werd positief beantwoord, hoewel het veld zeer glad en nat was. OLIVEO had dit seizoen pas een keer gewonnen. DVC 7 had nog steeds een plekje in de top 3, maar het spel van de laatste weken was niet best. Vandaag werden door blessures Marco v B., hij trainde weer mee, en Umberto gemist. Daniel was niet komen opdagen.

De eerste helft begon wat rommelig, beide ploegen moesten even wennen aan het natte veld. OLIVEO 10 bleek een goede ploeg te zijn, die goed combinatie voetbal op de mat probeerde te leggen. Toch was het DVC 7 die vrij makkelijk op voorsprong kwam. Rino werd diepgestuurd en schoot de 1-0 simpel binnen. De voorsprong hield echter niet lang stand. OLIVEO scoorde met een schot uit de tweede lijn heel snel na de openingstreffer de gelijkmaker binnen, 1-1. Vanaf dat moment kreeg DVC 7 de wedstrijd in handen en werden er veel kansen gecreerd. Walter schoot vanaf eigen helft over de te ver voor zijn doelstaande keeper, maar de bal belande op de lat. Later was het toch raak voor DVC 7. Een OLIVEO speler maakte hands in de zestien en de scheidsrechter wees terecht naar de stip. Walter liet dit buitenkansje niet liggen en schoot, zeer slecht trouwens, de penalty tegen de netten, 2-1. Na deze treffer ging DVC 7 op zoek naar meer. Eric speelde met een mooie actie Rino alleen voor de keeper. Rino was alleen voor de keeper koelbloedig en scoorde zijn tweede en DVC 7 derde van de dag, 3-1. De wedstrijd leek voorbij. DVC 7 had de score veel verder moeten uitbouwen. Maar de DVC 7 spelers konden de kansen die ze kregen niet omzetten in doelpunten. Dennis v W. stond twee keer alleen voor de keeper, maar verzuimde ook tweemaal om met zijn linker been te schieten en te scoren. Ook Rino en Ferry miste de kansen die ze kregen en zo werd de ruststand van 3-1 bereikt. Geen problemen voor DVC 7 zou je zo zeggen.

De tweede helft was een drama. DVC 7 liet zich veel te ver naar achteren drukken. Dit kwam doordat het team het middenveld uit handen had gegeven en voorin bijna geen enkele bal vastgehouden kon worden. Dennis v W. liet zich teveel terugzakken waardoor de OLIVEO middenvelder veel te dicht op goal kwamen te spellen, ook was DVC 7 vleugellam. De rechter en linker kant van het DVC 7 middenveld was veel te licht. Ondanks het slechte spel kreeg DVC 7 toch nog kansen om de wedstrijd te beslissen, maar weer werden alle kansen om zeep geholpen. Een treffer van OLIVEO kon eigenlijk ook niet uitblijven. En deze kwam dus. Een middenvelder van OLIVEO kon ongehinderd opkomen en hij schoot vanaf 20 meter de bal ongehinderd in de goal, 3-2. Nu was het hek van de dam, OLIVEO kreeg weer vertrouwen dat er wel een goed resultaat behaald kon worden. Weer kreeg DVC 7 de kans om de marge te vergroten, maar weer werd het net niet gevonden. OLIVEO kreeg een corner. De voorzet werd weggekopt door een DVC 7 speler, maar kwam voor de voeten van een WEER vrijstaande OLIVEO speler, Hij dacht geen moment na en schoot vanaf de rand zestien de gelijkmaker binnen. OLIVEO ging nog verder en kreeg ook nog meer. Vlak voor tijd scoorde zij weer, weer een schoot uit de tweede lijn, 3-4. De ontgocheling was compleet. DVC 7 kreeg nog wel de kans op de 4-4. Ruben v L stuurde Walter diep, maar zijn schot ging net naast de goal. Zo verloor DVC 7 voor het eerst deze competitie een wedstrijd.

De reactie van Walter na de wedstrijd was: "De eerste helft verliep eigenlijk perfect, hoewel we veel verder voor hadden kunnen staan. De tweede helft was een drama. Hoe kan het nou gebeuren dat we een 3-1 voorsprong uit handen kunnen geven. Niet te geloven gewoon!!!"

Opstelling: Frans, Marco v T, Walter, Ruben v L, Dennis K, Erik, Dennis v W, Eric, Peet (Ruben D/45), Rino, Ferry.