Een korte voorwinterstop van drie weken, na drie wedstrijden die afgelast waren, bleek goed geweest te zijn voor onze helden. Al werd de laatste wedstrijd tegen Delfia 5 ook met 4-2 gewonnen. Ondanks dat het koud weer was, (-4 graden) waren er precies elf man op de been. Afwezigen waren: Dani (Klimaattop Denemarken), Woggie (Schaatsen invetten), Eerk (Christmas shopping), Berkie (Geen afmelding gezien) en Zwario (Blessure grote teen). Men hoopte aanvankelijk nog te kunnen profiteren van de scherpte van Van Berkum maar na tevergeefs wachten werd er maar alvast omgekleed. Harm was aanwezig om de leegte op te vullen.

Niet alleen DVC kon maar elf man optrommelen ook SEP had er maar net elf. DVC begon sterk aan de wedstrijd. Met Harm op het middenveld vlogen de combinaties samen met Pluis en Ricky de bezoekers om de oren. Het was dan ook Harm die voor de 1-0 zorgde. Ook de tweede goal kwam op naam van Harm nadat hij makkelijk door kon lopen: 2-0. SEP deed wat terug na een aanval waar invallende keeper Beppe niets aan kon doen: 2-1. Ricky liet ook weer van zich horen door, wederom zoals we van hem kennen, een schitterende slalom om te zetten in een doelpunt: 3-1. DVC ging met een goede voorsprong de kleedkamers in.

In de rust werd Beppe gewisseld voor Truub. Beppe zou meer naar voren gaan en Truub ging in het doel zijn kunsten laten zien. Na de rust werd het DVC gemakkelijk gemaakt. Twee spelers van SEP haakten af. Ze konden de druk van DVC niet meer aan en besloten achter in de kleedkamer te blijven. Dit resulteerde in ‘slechts’ een tweede helft van maar liefst vijftien minuten. In dit kwartiertje werd maar liefst vier keer gescoord door DVC. Het was Pluis die de 4-1 kon maken na een schitterende pass van Ricky. Daarna mocht Mini de 5-1 maken door aangeven van Erwin. Beppe rondde de eindstand af. Hij scoorde de 6-1 en 7-1 geheel op eigen wijze. Na een uur voetballen floot Aad af. Het had voor beide partijen nog weinig zin om door te spelen. Pluis trok uiteindelijk een Geel/Rood shirt aan en ging bij de bezoekers spelen. Zo werd er nog iets minder dan een half uur met twintig veldspelers tegen elkaar gespeeld. Ook hier bleek DVC de sterkere te zijn. Echter werd er niet meer om resultaat gespeeld.

Was dit de laatste wedstrijd van het jaar voor DVC? Komend weekend is er een weersverwachting van -15 graden verwacht. Waarschijnlijk zal de inhaalwedstrijd tegen GONA afgelast worden. Echter zal dit nog wel officieel bevestigd moeten worden door Piet Paulusma. DVC pakt in ieder geval weer drie punten en heeft goed gewerkt aan het doelsaldo.