Delft 8 bezorgt DVC 4 een makkelijke middag

Na de goede overwinning verleden week op Delft 9, moest DVC 4 weer aantreden tegen een team van Delft. Nu was het Delft 8. Vorig jaar werd tegen deze opponent thuis simpel met 8-2 gewonnen, uit leed DVC 4 een beschamende 4-1 nederlaag. DVC 4 moest het nu stellen zonder Zwario (blessure), Berkie (ziek) en Rabbi (vakantie).

DVC 4 begon goed aan de wedstrijd, veel balbezit en Delft 8 kwam er eigenlijk niet aan te pas. Het overwicht werd dan ook snel uitgedrukt in een doelpunt. Eric wilde de een-twee aan gaan met Walter. Walter draaide echter weg bij zijn man en met een droge knal werd de Delft 8 goalie voor de eerste maal deze wedstrijd gepasseerd, 1-0. Het zou niet de laatste keer zijn. De wedstrijd was eigenlijk al gelijk beslist. De tweede goal liet namelijk niet lang op zich wachten. Mini gaf de bal voor vanaf rechts en het was wederom Walter die de 2-0 binnenschoot. Het telraam kon erbij gehaald worden want DVC 4 had ouderwets zin in een monsterscore. Walter kreeg een voorzet, die hij probeerde achter de keeper te werken. Hij botste tegen de keeper aan en de bal viel voor de voeten van Mini. Mini had geen probleem om de bal in het lege goal te prikken, 3-0.

De 4-0 was de mooiste treffer van de dag. Beppe kreeg de bal aangespeeld en tikte hem gelijk door naar Ruben. Ruben haalde verwoestend uit en de bal verdween via de onderkant van de lat schitterend achter de kansloze keeper. Voor rust werd het ook nog 5-0. Erwin nam de corner en Walter kon ongehinderd de bal binnenkoppen.

Na rust ging DVC 4 gewoon verder waar het in de eerste helft mee was begonnen. Frans was ingevallen en liet zich gelijk gelden. Erwin speelde Frans aan in het strafschopgebied en Frans passeerde na een aantal kapbewegingen de Delft keeper, 6-0. De 7-0 was een doelpunt uit het boekje. Beppe nam bijna op de eigen achterlijn een lange vrije trap. De bal kwam bij Erwin terecht en die tikte hem gelijk door naar Walter. Walter lobde de bal over de uitkomende keeper. Het hield maar niet op voor Delft 8. Ze werden goed op de pijnbank gelegd. Erwin nam weer een goede corner en Walter stond weer helemaal ongedekt bij de tweede paal om de 8-0 simpel binnen te koppen.

Eric mocht ook nog een duit in het zakje doen. Walter had keuze om of Erwin of Eric aan te spelen. Het werd Eric en hij had alle tijd om de bal goed te leggen en krulde de bal in de verre hoek om de keeper, 9-0. In zo'n simpele wedstrijd kan het gebeuren dat er een beetje nonchalant wordt gespeeld, dit was de aanleiding tot de enige goal van Delft 8. Ruben ging een een-twee aan met Eric, maar Eric speelde de bal te zacht terug. Delft 8 nam over en counterde snel. Dani was helaas kansloos, 9-1.

DVC 4 scoorde na deze tegentreffer nog eenmaal om de dubbele cijfers te halen. Erwin gaf een mooie steekpass op Walter, die de keeper omspeelde en de 10-1 eindstand op het scorebord bracht.