Na de simpele overwinning op Concordia 6 moest DVC 4 nog twee wedstrijden voor de winterstop. Eerst uit tegen Wippolder 5 en daarna thuis tegen RKDEO 6. Als beide partijen gewonnen zouden worden kwam het kampioenschap wel erg dichtbij. Maar in de eerste wedstrijd ging dit al fout. Wippolder 5, thuis ongeslagen, was in Siberische temperaturen heer en meester. Een totale offday van alle DVC 4 spelers leidde tot een desastreuze en verdiende nederlaag.

Het was koud in de Wippolder, maar van deze temperaturen hadden beiden ploegen last. Wippolder 5 liet gelijk zien dat zij er wél zin in hadden. Ze gingen fel ten strijde. Dit resulteerde al heel snel in de openingstreffer. De snelle en trefzekere spits (hij was de tweede helft gewisseld en zat hij op de bank bij Wippolder 1?) kon makkelijk de 1-0 tegen de touwen schieten. Het leek erop dat DVC 4 een beetje wakker geschud werd en er werd er zowaar een offensief uit geperst. Dit had een positief effect. Eric van der Helm scoorde twee treffers en zette DVC 4 zo op een 1-2 voorsprong. De eerste treffer was een mooie solo van Eric, die hij ook zelf netje afrondde. De tweede treffer was een beauty. Walter van der Helm nam een diepe bal op zijn borst aan en speelde deze door de lucht door aan Eric. Eric nam de bal ineens uit de lucht en de bal verdween over de keeper in de verre hoek.

Na deze twee treffers leek DVC 4 orde op zaken te hebben gesteld. Maar door slap voetballen van DVC 4 kon Wippolder 5 terug komen in de wedstrijd en het heft in handen nemen. De 2-2 liet niet lang op zich wachten. De Wippolder spits kon tussen twee man rustig aannemen, mikken en uithalen.Vlak na de gelijkmaker volgde de voorsprong voor Wippolder 5. Uit een voorzet kon ongehinderd binnen geschoten worden, 3-2. Dit was gelijk de beslissing in de wedstrijd. DVC 4 kreeg nog wel wat kansjes, maar de overtuiging was er niet. Koploper onwaardig. Wippolder 5 speelde het goed uit en kon simpel uitlopen naar een 4-2 ruststand. Nog even een kanttekening, de scheidsrechter floot wel heel erg pietluttig en in het voordeel van de thuisploeg.

De tweede helft was alleen voor de statistieken. DVC 4 probeerde wel aan te vallen en de achterstand weg te werken, maar dit gebeurde veel te slap en zonder overtuiging. Mario Goeman raakte nog wel de paal, maar het net werd door DVC 4 niet gevonden. Wippolder 5 kon zich lekker terug laten zakken en er uit de counter zeer gevaarlijk uit komen. DVC 4 probeerde op buitenspel te spelen, maar soms fluit de scheidsrechter een keer niet als het wel buitenspel is. Ook nu was dit weer het geval Wippolder liep hierdoor simpel verder uit. De eindstand werd 6-2. DVC 4 had terecht op de spreekwoordelijke “kloten” gekregen. Deze wedstrijd miste alles. Gebrek aan passie, werklust, kracht, overtuiging en ga zo maar door. De eigenschappen die DVC 4 wel toonde uit tegen SJC 11 en thuis tegen Zoetermeer 9.

Helaas zo’n wedstrijd heb je altijd wel in een seizoen. Maar gelukkig is er nog geen man over boord. Zeker met de wetenschap de Real Zoetermeer 2 met 2-0 ten onder ging tegen laagvlieger Concordia 6. DVC 4 weet wat ze te wachten staat, er mogen geen misstappen meer gemaakt worden.