De topper tussen DVC 4 en Zoetermeer 9 is geëindigd in een ruime overwinning voor de thuisploeg. Vooraf werd er veel verwacht van deze wedstrijd, maar na negentig minuten bleek DVC 4 geen kind te hebben aan Zoetermeer 9. Door vanaf het begin fel en uiterst efficiënt op te treden had Zoetermeer 9 gelijk al niet meer de illusie om de punten mee naar huis te kunnen nemen.

Voor de wedstrijd waren de verwachtingen hoog gespannen. Dit jaar moet het jaar worden van DVC 4. Nu moet er eens serieus voor de titel gestreden worden. Zoetermeer 9, pas één duel gelijk en de rest gewonnen was de eerste echte test. De titelaspiraties waren ook al gelijk te merken in het veld. DVC 4 was fel in de duels. Ze kwamen hierdoor al snel op voorsprong. Een goede solo van Eric van der Helm werd door hem zelf fraai afgerond, 1-0.

Ook de tweede treffer liet niet lang op zich wachten. Erwin Wennekes gaf een goede pass op Walter van der Helm. Walter haalde vanaf de rand zestien doeltreffend uit, 2-0. De Zoetermeer spelers richtten hun woede op de scheidsrechter. In hun ogen was dit doelpunt buitenspel. Deze woede werd ten onrechte alleen maar erger. Uit een corner van Erwin Wennekes kopte Walter van der Helm zijn tweede treffer van de dag binnen. De Zoetermeer spelers waren wederom furieus. Zij claimde dat de corner achter de lijn was geweest. Maar zelfs hun eigen grensrechter kon dit niet bevestigen. Door dit incident was de concentratie even weg bij DVC 4. Achterin werd de bal niet weggewerkt en kon Zoetermeer 9 gelijk na de 3-0 de 3-1 aan tekenen. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft kon nog alle kanten op. Als Zoetermeer 9 snel de aansluitingstreffer kon aantekenen zou het nog een hete wedstrijd kunnen worden. Maar als DVC 4 snel nog een doelpunt kon scoren, zou de wedstrijd helemaal beslist zijn. DVC 4 begon de tweede helft net zoals het de eerste begon, lekker fel. Het klassenverschil dat er vandaag was tussen DVC 4 en Zoetermeer 9 werd hierdoor weer snel duidelijk. Martijn “Beppe” van den Houten gaf een goede dieptepass op Walter van der Helm. Walter ging hierdoor alleen op de keeper af en kon de 4-1 tegen de netten schieten. Weer was het commentaar van Zoetermeer dat het buitenspel was, en ook nu was het weer niet zo. Hun eigen linksback stond als het ware de cornervlag te dekken.

Zoetermeer ging steeds meer tegen zichzelf en de scheidsrechter voetballen. DVC 4 profiteerde hier optimaal van. Walter van der Helm werd van achteruit de diepte in gestuurd. Hij zag dat Marco van Berkum er beter voor stond en legde de bal af. Marco haalde doeltreffend uit, 5-1. Maar het werd nog erger voor Zoetermeer. Alleen Walter van der Helm schatte een vrije trap van Ruben van Leeuwen op waarde in. Hij kon hierdoor de bal geheel vrijstaand langs de keeper koppen, 6-1. Net als in de eerste helft verslapte de concentratie even bij DVC 4. Dit resulteerde in een treffer van Zoetermeer, 6-2. Er was geen man overboord want de marge was al onoverbrugbaar geworden. DVC 4 kreeg nog enkele goede kansen om de score verder uit te breiden, maar er werd niet meer gescoord.

DVC 4 is door deze overwinning met vlag en wimpel geslaagd voor het eerste examen. Volgende week moet DVC 4 naar Zoetermeer, om daar tegen Real Zoetermeer aan te treden. Als dat maar goed gaat. De afgelopen tegenstanders hebben gewaarschuwd dat ze op zijn zachts gezegd "onsportief" zijn. Voorlopig mag DVC 4 zich de trotse koploper noemen.