DVC 4 heeft vandaag de koppositie van Zoetermeer 9 overgenomen. DVC 4 won zelf met 0-3 uit tegen Taurus 6. De wedstrijd van Zoetermeer 9 werd afgelast. Door deze meevaller gaat DVC 4 als koploper volgende week de topper in tegen Zoetermeer 9.

De wedstrijd tegen Taurus 6 leek van tevoren een formaliteit te worden. DVC 4 stond netjes tweede, met slechts één verloren wedstrijd. Tegenstander Taurus 6 had pas één duel winnend afgesloten. De wedstrijd begon dus ook zoals verwacht. DVC 4 zette Taurus 6 direct onder druk en probeerde snel de beslissing te forceren. Taurus had op dit geweld geen antwoord. Echter bleef het doelpunt van DVC 4 lang uit.

Na een kwartier gespeeld te hebben verviel DVC 4 in het tempo dat Taurus aanhield. Het spel werd er niet beter op. DVC 4 maakte in de eerste helft wel het verschil. Twee treffers van Walter van der Helm zorgden voor een comfortabele 0-2 voorsprong. De eerst treffer was een pass van Martijn “Beppe” van den Houten op Walter van der Helm. Walter draaide goed weg en haalde doeltreffend uit. De tweede treffer was een rommeldoelpunt. Eerst loste Erwin Wennekes een schot op doel af. Hierna kreeg Mario Goeman de kans om de bal van dichtbij binnen te prikken, ook dit lukte niet. De derde die de kans kreeg was Walter van der Helm. Hij was wel succesvol en zo kwam de 0-2 ruststand op het scorebord.

Na rust kwam DVC 4 eigenlijk geen één keer echt in de problemen. Maar ook aanvallend konden ze weinig in de melk brokkelen. Toch werd het nog 0-3. Eric van der Helm kon uit een penalty de eindstand op het bord schieten. Één van de spectaculaire dingen die in de tweede helft gebeurde was het opstootje tussen een van de Taurus aanvallers en DVC 4 goalie Martijn “Dani” Rietveld. Er werd wat kennis gemaakt maar voor de rest gebeurde er weinig.

Door deze simpele overwinning en door het niet spelen van Zoetermeer 9 is DVC 4 op de eerste positie terechtgekomen. Volgende week is de topper DVC 4 – Zoetermeer 9. Dit zal de ultieme test zijn voor DVC 4. Wanneer deze wedstrijd winnend wordt afgesloten kan er misschien aan een kampioenschap worden gedacht. De voorpret is in ieder geval al in volle gang.