DVC3 LEGT OOK RKDEO 10 OVER DE KNIE

Na de winst vorige week op DHC (2-5, red.), hadden de spelers van DVC een weekje rust om weer bij zinnen te komen. Uiteraard was de euforie na deze winst groot en men trainde afgelopen woensdag ook met het idee dat men hoog wil eindigen. Dit eindigde voor aanvoerder Blok snel met een blessure afgelopen woensdag. Men was bevreesd dat hij niet aanwezig zou zijn deze ochtend, maar zijn blessure viel gelukkig mee en zo heeft hij alsnog de tweede helft, met succes, mee kunnen voetballen. Iedereen was op Stoop (voetbalkamp bij Madrid) na aanwezig. Dit resulteerde in 3 wissels. Blok, Rimmo en Bounty begonnen op de bank.

De wedstrijd begon gelijk al sterk. RKDEO wilde DVC testen. Zij hadden hun eerste wedstrijd, 3-3 tegen Delft, thuis niet weten om te zetten tot winst. Dat RKDEO dit niet nog een keer wilden laten gebeuren was duidelijk. DVC begon net als in de bekerwedstrijden wat minder scherp en dit resulteerde al gauw in de voorsprong voor de bezoekers. Vrij gemakkelijk kon de spits door de verdediging van DVC heen lopen en hard afronden: 0-1. Net als in de bekerwedstrijden was dit het wakker schudden van het gehele team. Alle DVC-ers zetten een tandje bij, gingen voetballen en zowaar werden er mooie driehoekjes hier en daar gemaakt. Ballen werden teruggespeeld, en iedereen werd scherper. Na ongeveer een kleine 25 minuten voetbal werd Melvin scherp gezet. Zoals hij vaker heeft laten zien de afgelopen wedstrijden weet hij hoe hij als geen ander kan afronden. De bal verdween dan ook hard in de rechteronderhoek: 1-1. DVC was weer terug in de euforische stemming die vorige week ook te voelen was. DVC gaf meer druk op de spelers uit Nootdorp en dit resulteerde in veel balbezit en behoorlijk wat aanvallend vermogen. Na 35 minuten kreeg DVC een hoekschop die genomen werd door Melvin. Mini zag zijn kans schoon en ging naar de bal toe om hem hard in het goal te koppen. Echter de bal ging omhoog en vloog over de keeper en een verdediger van de bezoekers heen: 2-1. DVC had de voorsprong weer te pakken. DVC liet goed voetbal zien deze eerste helft, echter kon de spits van de bezoekers toch de gelijkmaker maken: 2-2. DVC ging, veel beter voetballend, thee drinken.

In de rust werden Mini, Danny en Laar gewisseld voor Blok, Rimmo en Bounty.

De rust had goed gedaan voor onze helden. Men was scherper geworden door de thee en door de gesprekken onderling. Wederom voelde DVC dat ze sterker waren en wilden ze zeker niet verliezen. DVC deed eigenlijk wat het de eerste helft ook deed, goed voetballen. Het voordeel van wind mee was alleen maar prettiger. Melvin pikte ook zijn tweede doelpuntje mee door al na ongeveer 10 minuten in de tweede helft zijn tweede van de dag te noteren: 3-2. DVC had de voorsprong voor de tweede maal in handen en zou deze niet meer verliezen. Aanvoerder Blok kreeg de bal op het middenveld en kreeg alle tijd om uit te halen. De bal vloog strak in de kruising en hij liet het Nootdorpse elftal versteld staan: 4-2. DVC was los en RKDEO was de weg kwijt. DVC bleef druk op de bezoekers geven en bleef doorgaan met aanvallen. Toch kwam RKDEO nog een aantal keren bij de goal van DVC maar wist keeper Baileys zich goed te revancheren t.o.v. de eerste helft. Daar waar in de eerste helft 2 1-op-1 kansen niet gemist werden door de bezoekers, hield de keeper zich prima staande en frusteerde dit het team van RKDEO meer en meer. Rimmo pikte ook weer zijn goaltje mee door hard uit te halen voor de keeper: 5-2. En de gebroeders van Oosten namen het laatste doelpunt voor hun rekening. Jan schitterde langs de linkerflank en gaf een op maat gemaakte pass op zijn broer Melvin. Melvin kon prima op snelheid richting de goal rennen, en faalde niet. Einduitslag: 6-2.

DVC heeft zich wederom laten zien van een uitstekende kant. Het team wordt meer volwassen, weet om te gaan met kansen en rondt prima af. Men speelt nu al om mee te kunnen blijven draaien in de top van deze competitie. Maar in hoeverre is dat eigenlijk te zeggen na 'pas' twee competitiewedstrijden? De resultaten van afgelopen zondag lagen verre in lijn met vorige week. Enkel WIK weet zich wederom met dezelfde cijfers(5-0 thuis tegen Wippolder, red.) op plek 1 te kunnen handhaven. Volgende week een toch wel zware opgave bij Full Speed thuis. Hetzelfde team waar DVC in de beker van won met 1-4(red.). Echter de vakanties zijn voorbij en ook zij hebben hun team inmiddels compleet. Full Speed heeft de eerste twee competitiewedstrijden weten te winnen en gisteren werd zelfs DHC thuis aan kant gezet met 6-0. Een mooie eerste meting voor de blauw-witten.