DVC begint bekerwedstrijd met teleurstellende nederlaag

De allereerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen 2009/2010 stond op het programma. Vijftien spelers van DVC waren aanwezig. Er waren ‘slechts’ twee afwezigen. T.o.v. vorig seizoen is het percentage aanwezigen nu al met 67% gestegen. Afwezigen waren: Fuut(Twintigste verjaardag schoonmoeder in Thailand – niet afgemeld) en Franz(De weg kwijt in het Land van Laaf). Dit seizoen zijn er een aantal veranderingen. Remco heeft een stap terug gedaan en is oproepbaar bij eventueel te weinig man en Léon is geen lid meer. Dit seizoen zal Dennis van der Laar de opvolger zijn van Erwin Wennekes in het aanvoerderschap.

DVC begon de eerste helft prima. Dit niveau is slechts een enkele wedstrijd gehaald vorig seizoen. Toch kwam DVC door een kleine fout op achterstand: 0-1. Gelijk ging DVC op zoek naar de aanval. Het was Ricky die uithaalde in het 16 meter gebied, keeper was kansloos: 1-1. In de 40e minuut ging Beppe van het veld. Hij is nog niet helemaal hersteld van het afgelopen seizoen. Hij werd vervangen door Peter de Jong.

In de pauze werden naast Beppe, die niet meer terugkwam, Zwario en Woggie gewisseld voor Berkie en Eerk.

DVC begon de tweede helft sterk. Scoorde ook in de 50e minuut. Mini passeerde de keeper met een lob en de bal zou het doel in gegaan zijn. Echter stond Moreno buitenspel en dacht zijn goaltje mee te pikken. Doordat hij de bal alsnog over de streep in het doel schoot werd de goal afgekeurd. Het bleef 1-1. DVC begon terughoudend te voetballen en CWO gaf meer druk. Zo kregen de bezoekers verschillende kansen met afstandsschoten waar Dani geen houvast aan kon geven. Er waren nog wel kleine kansen voor DVC maar het mocht niet baten. DVC verloor zijn eerste bekerwedstrijd teleurstellend met 1-4.

Het is goed om te zien dat DVC begint met een volledig elftal en wissels. De bekerwedstrijden worden altijd gezien als vriendschappelijke wedstrijden om vervolgens aan het begin van de competitie topfit te zijn. Veel leermomenten zijn alweer naar voren gekomen tijdens deze wedstrijd. Moreno mag de bal nimmer meer aanraken als hij bijna over de streep is, de verdedigingslinie moet potdicht zijn en kan geen schoten meer doorlaten, Dani en Zwario zijn twee fantastische regelaars en Fuut houdt nog altijd heel veel van zijn schoonmoeder. Volgende week staat de tweede bekerwedstrijd op het programma. De derby Delft 7 – DVC 4.