Een overheersende eerste helft waarin zes keer door de thuisploeg werd gescoord, en een uitbundigere tweede helft waarin maar liefst negen keer werd gescoord, werd Escamp enorm over de knie gelegd. Afwezigen waren; Eerk (schaatsen), Léon (ontstoken bovenlip), Berkie (hoempahé blessure) en Petur (na deze wedstrijd nog meer aan het nacalculeren.

Het was een zeer koude zondagochtend. Sinterklaas had zijn paard net op stal gezet in Spanje en dat betekende dat het alweer vroor aan de nostalgische brasserskade.

Er was nog sprake dat de wedstrijd eventueel geannuleerd zou moeten worden. Dit in verband met te weinig politie-inzet. Echter na uitspraken van ene H. Kesler kon de wedstrijd in goede orde voortgezet worden.

De kou speelde parten in het opstaan van een aantal van onze helden. Bijna iedereen was op tijd en alleen kwam vedette Pluis iets later binnen. Pluis stond de eerste helft wissel en koos ervoor om uiteindelijk de gehele wedstrijd vanaf de bank in de kou toe te kijken naar een doelpuntrijke wedstrijd.

DVC 4 wilde de laatste wedstrijd van 2007 uiteraard winnend afsluiten. De wedstrijd die vorige week tegen de Ster (a.k.a. de Bruine Ster) gespeeld had moeten worden, leverden toch wel enkele teleurstellende gezichten bij de helden van DVC op. Dat ineens de wedstrijd tegen Escamp werd gespeeld was een klein troostje.

De laatste wedstrijd tegen Laakkwartier (2-12-2007 red.) werd winnend met 11-0 afgesloten. Niemand had gedacht dat deze score nog verbeterd kon worden. Echter bleek dit dus wel te kunnen. Beppe dacht hier ook zo over en wilde de 3 punten thuis laten.

Na nog geen 5 minuten gespeeld te hebben en zo’n 5 á 10 kansen gehad te hebben, besluit Beppe alleen op zoek te gaan naar een doelpunt. Dit met succes. Beppe doolde de hele verdediging van Escamp en schoot rustig de bal in het doel: 1-0. Zo ging Beppe nog even door. Hij schoot wat en hij speelde wat spelers uit. Zodat na pakweg 20 minuten de score uitgebreid was naar 4-0. Het derde doelpunt was een lage voorzet van Beppe en met wat hulp van een verdediger werd de bal in het eigen doel geschoten.

Ricky wilde ook weer een doelpuntje meepikken en schoot de bal vanuit de lucht in een keer in de goal: 5-0. Vlak voor de rust was het wederom Beppe die zijn vierde van de dag in het doel schoot: 6-0.

In de rust was het een gezellige sfeer. Er werd wat geknuffeld om de kou tegen te gaan.

Pluis besloot om niet meer te spelen. Dani werd gewisseld voor Frans en Zwario kwam erin voor Beppe.

De tweede helft ging DVC beter voetballen. Escamp besloot om de vlagger mee te laten spelen en zo hadden ze alsnog elf spelers. Hierdoor kon DVC wat meer voetballen en dan kwam ten gunste van het spel.

Erwin scoorde de 7-0. Truub kopte de bal nog even in het doel: 8-0.

Ricky maakte een fantastische solo á la Messi langs alles en iedereen en schoot de bal zonder enige poes pas in het doel: 9-0.

Stef maakte nog de 10-0 en toen was het feestje al min of meer compleet.

Echter ging DVC gewoon vrolijk door. Truub scoorde zoals Arie Haan het in zijn beginjaren deed: 11-0 en Zwario maakte ook weer 2 doelpuntjes zodat de stand 13-0 werd. Toen kreeg ineens Escamp een ingeving en wisten ze Frans te verschalken: 13-1.

Uiteindelijk maakte Stef de 14-1 na een pass van Mini die niet zelfzuchtig was en netjes de bal gaf aan Stef die deed wat van hem verwacht werd.

Zo werd de uiteindelijk eindstand 14-1. De grootste overwinning in de geschiedenis van dit DVC4 elftal. Een historisch moment waar zeker nog lang over nagespeculeerd zal worden en nagecalculeerd zal worden door Petur.

DVC duikt de winterstop in onder de nummer 1. Met nog maar 3 punten achterstand en een doelsaldo van 56 voor en 24 tegen is DVC4 de meest productieve ploeg van voor de winterstop in deze competitie.

Namens de voltallige DVC4 perscrew en namens alle helden van DVC4 wens ik u allen fijne kerstdagen en een bijzonder goed uiteinde toe.