Met een uithaal van Eric “Pluisje” en een goal van Ruben “Mini” wist DVC4 voor de tweede keer dit seizoen met 1-2 te winnen van Delft. Een uitblinkende Dani, het debuut van Stef en een goed spelende aanvoerder Marco “Berkie”, resulteerde in een zwaar gevecht. Maar DVC4 hield het hoofd koel en speelde bij vlagen goed. Goed genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen. De afwezigen deze week waren te overzien. Ruben “Trubendorf”(ATV-weekend), Erik “Eerk”(dagje madurodam) en Ricky (koekjes bakken).

Frans “The Black Panther” was aanwezig de eerste helft maar besloot om psychische steun te geven.

DVC4 begon voor het eerst dit seizoen matig aan de wedstrijd. Er werd even getast aan de tegenstander of ze iets konden inbrengen. Het begin van de wedstrijd leverde kleine kansjes op aan beide kanten. Dani hield echter het hoofd koel en liet zich niet intimideren door de nutteloze afstandschoten. Berkie had achterin alles naar wens geregeld en hield “zijn” verdediging goed in het gelid. Pluisje liep een beetje op het middenveld en hij had het wel een beetje bekeken. De bal ging mee naar voren en Pluis kreeg de bal voor de voeten. Aarzelde niet en haalde uit: 0-1. Een doelpunt uit het boekje.

DVC4 werd gevaarlijker. Dit door goed werk van de debuterende Stef die linksbuiten aardig zijn tegenstander opzij kon zetten en goede ballen voor kon geven. Dit resulteerde nog in wat kleine kansjes. DVC4 hield deze eerste helft, met tegenwind, stand en ging met een 0-1 voorsprong rusten.

Na de rust kwam Woggie in het veld voor Erwin. Ook was er even uitgelegd aan Stef dat we een 4-4-2 systeem hanteerde. Dit had hij de eerste helft niet begrepen.

Deze keer had DVC4 wind mee. Wederom was er aan beide kanten getreuzel en beide elftallen hielden zich vrij rustig. Totdat het ijs weer gebroken was en de kansjes weer kwamen. De beste kans kwam eerst voor Delft. Een hoekschop werd goed genomen. De kleinste man van Delft3 kon de bal vrij koppen en geen enkele DVC speler pakte deze man aan: 1-1.

DVC4 mocht weer aftrappen. Weer begon DVC4 rustig. Maar langzamerhand kwam daar weer het fiducie terug wat we al een tijdje niet gezien hadden. DVC4 begon weer aan te zetten en groeide steeds meer in de wedstrijd. Dit resulteerde wederom in een gigantische kans.

Toubab had de bal en zag Mini door het midden lopen. Hij gaf de bal mee en Mini kon uithalen. De keeper hield de bal tegen maar had de bal niet klemvast. Mini zag de bal vrij liggen en schoot de bal in de goal: 1-2. DVC4 had de voorsprong weer in handen.

Nu werd er weer goed gevoetbald. DVC4 zette meer aan. Voelde dat er meer in zat.

Nog geen 5 minuten later werd er op dezelfde manier gevoetbald. Toubab gaf weer de bal mee aan Mini door het midden. Echter zat nu de rechtsback er goed tussen.

DVC4 speelde de laatste minuten rustig uit. Al kwam Delft wel een klein beetje naar voren. Maar Dani keek fris uit zijn ogen en had alles onder controle. Een knappe overwinning. DVC4 wint tot twee keer toe van Delft met 2-1 en 1-2.

Dat maakt het seizoen toch nog een beetje goed.

Volgende week speelt DVC4 tegen Spaland9 thuis. De week erna is het weer prijzen schieten bij HMSH7 uit en daarna krijgt DVC4 Full Speed 7 op bezoek. Een leuk programma dus.