Snelste DVC 4 goal ooit niet genoeg voor overwinning

DVC 4 had weer eens niet genoeg man om een elftal op de been te brengen. Met 10 man reisde men af naar Vlaardingen om heel vroeg in de ochtend aan te treden tegen Mozaiek 6. Om kwart over negen stond de wedstrijd tegen Mozaiek op het programma, veelste vroeg natuurlijk. Afwezig waren vandaag, Wallie ( ik blijf hem noemen uit respect!), Berkie, Zwario (gefeliciteerd met je nieuwste aanwinst), Dani en Laar. Zonder dit vijftal had DVC 4 precies elf man. Maar Fuut kwam om onbekende redenen niet opdagen en zo waren er nog maar 10.

DVC 4 begon fabuleus aan de wedstrijd. Pluis en Beppe trapte af. Pluis speelde de bal diep op Mini. Die zette goed door, waardoor de bal voor de voeten kwam van Ricardo. Ricky haalde verwoestend uit, 0-1. Binnen de minuut stond DVC 4 al voor!

Na deze treffer kreeg Mozaiek 6 wel een veldoverwicht, maar kon niet echt gevaarlijk worden. DVC 4 hanteerde het weg is weg systeem en dit bleek uiterst goed te werken. DVC 4 kreeg zelfs de beste kansen om de score verder uit te breiden. Pluis kwam oog in oog met de keeper, maar leek de bal iets te ver voor zich uit te spelen, Toch kon hij nog op goal schieten, langs de keeper maar op de lat.

Ook Ricardo kwam alleen voor de keeper, maar door een kuil in het veld (die in de tweede helft mysterieus was verdwenen) kwam hij niet goed uit en schoot tegen de keeper.

Maar niet alleen de eigen spelers van DVC 4 hielpen kansen om zeep, ook de belabberde grensrechter naaide DVC 4 elke keer als hij de kans kreeg. Twee keer vlagde hij voor buitenspel, als een DVC 4 speler alleen op de keeper af leek te gaan (zelfs een keer toen de DVC speler van eigen helft startte!)

Mozaiek kwam heel goedkoop op gelijke hoogte. Bij een slap schot stond Frans op het verkeerde been en de bal viel in de goal, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

Na rust was Mozaiek 6 iets feller en leek DVC 4 wat vermoeid door het spelen met 10 man. DVC 4 kwam er wat moeilijker uit en kreeg minder kansen uit de counter. Maar Mozaiek 6 kreeg zelf nou ook niet heel veel kansen.

Toch viel de goal. Tuyl probeerde uit te verdedigen en moest de bal eigenlijk over de zijlijn knallen, maar hij raakte de bal niet vol. Een Mozaiek speler pikte de bal op en kon voorgeven. Daar werd de bal ook niet adequaat weggewerkt en kon de bal op goal geschoten worden. De inzet leek houdbaar, maar Frans kon er niet meer bij en de bal ging via de binnenkant van de paal in de goal, 2-1.

De scheidsrechter raakte vanaf dit moment de weg kwijt. DVC 4 werd weer een paar keer onterecht teruggefloten voor buitenspel (Ricardo had zelfs een keer gescoord, maar werd dus afgekeurd). Het hoogtepunt kwam nog voor de scheidsrechter. Tuyl maakte een sliding in het strafschopgebied (had hij eigenlijk niet moeten doen), hij raakte de man absoluut niet maar hij ging toch naar de grond. De scheidsrechter gaf natuurlijk een penalty. De eerste inzet moest overgenomen worden omdat de bal bijna een meter voor de stip lag. De tweede inzet was recht op Frans af en hij stopte de bal dus ook, maar hij kon niet klemmen en de bal viel precies voor de voeten van de strafschopnemer en nu had hij geen moeite te scoren, 3-1.

Maar dit was nog niet genoeg voor de scheids, hij gaf Beppe een gele kaart, omdat hij de bal wegtrapte toen hij weer eens onterecht werd teruggefloten voor buitenspel. Na deze kaart moest hij ook nog twee spelers van Mozaiek op de bon slingeren voor kleine dingen om zijn dag helemaal goed te maken! Voor DVC 4 was de wedstrijd in ieder geval verpest. 3-1 was ook de eindstand.