Eerste overwinning DVC 4 in het seizoen 2005/2006

DVC 4 speelde voor de beker voor het eerst thuis. Dynamo '67 3 was de tegenstander. De eerste twee wedstrijden voor de beker waren niet echt succesvol verlopen (6-6 tegen Haagse Hout 3 en 10-1 verlies tegen Hoek van Holland 5). DVC 4 moest het vandaag doen zonder Dani, Fuut, Berkie en Pluis. Dit resulteerde erin dat er voor de derde achtereenvolgende wedstrijd een andere keeper op goal stond, Fransie, de zwarte Panter.

Bij DVC 4 speelde Wallie zijn eerste minuten na zijn operatie. Hij vormde samen met Ricardo en Eerk de voorhoede. Dynamo '67 3 bleek een fysiek spelend team te zijn. Hard de duels in gaan en vervelende tikjes uitdelend. De scheidsrechter had alle moeite om de wedstrijd in goede banen te leiden.

DVC 4 voetbalde beter dan Dynamo '67 3 maar ze waren ook wel slordig. Veel foute passes. Dit leidde tot een slechte eerste helft, met weinig kansen. Wallie en Ricardo konden elkaar nog niet goed vinden. DVC 4 kreeg wel wat kansjes, maar de Dynamo keeper bleek in de eerste helft een onpasseerbare veste.

Dynamo '67 3 scoorde wel. V.d. Laar probeerde een hoge bal weg te koppen, maar hij schatte de bal verkeerd in en de bal viel over hem heen. De meegelopen Dynamo speler kon de bal simpel oppikken en schoot de bal vervolgens zeer knap achter Frans, 0-1. Aan deze score veranderde niks meer voor rust. Geen van beide teams kon echt gevaarlijk meer worden in de eerste helft.

Na rust kantelde de wedstrijd. De beste middenvelder van Dynamo '67 3 ging even wissel staan en DVC 4 had gelijk de wedstrijd in handen. Het was dan ook kort na rust dat de gelijkmaker werd gescoord. Beppe ving een afgevallen bal op en haalde uit. Zijn schot werd van richting veranderd en verdween onhoudbaar voor de keeper in de hoek. 1-1. Na deze treffer bleef DVC 4 de betere partij en kreeg ook kansen op meer goals. De tweede treffer kon dus ook niet uitblijven. Woggie nam een achterbal. Deze werd door een Dynamo middenvelder doorgekopt en Beppe kon hierdoor alleen op de keeper afstomen. Oog in oog met de sluitpost had Beppe geen enkele moeite om de vrije hoek te vinden, 2-1.

Door de achterstand ging Dynamo '67 3 nog fysieker spelen. En ze gingen ook steeds meer praten tegen de scheidsrechter, wat niet terecht was want hij floot niet in het voordeel van de thuisploeg. Dynamo liet zich hierdoor uit de wedstrijd spelen en kon nooit meer echt gevaarlijk worden. DVC 4 scoorde nog wel een keer. Beppe mocht aanleggen voor een vrije trap. Hij had samen met Zwario een plannetje gesmeed. Beppe stiftte de bal naar de tweede paal waar Zwario stond. De bedoeling was dat Zwario de bal in de goal zou koppen. Zijn kopbal miste echter de goede richting en zou voorlangs gegaan zijn. Gelukkig reageerde Truub attent en tikte compleet vrijstaand de bal in het lege doel, 3-1.

Door deze treffer was de wedstrijd beslist. Dynamo '67 3 kon geen vuist meer maken en DVC 4 speelde de wedstrijd uit. Na drie beker wedstrijden begint volgende week de competitie. DVC 4 lijkt er klaar voor!