Met opgestroopte mouwen zet DVC 4, RK Wik 8 opzij

DVC 4 moest op bezoek bij het hooggeplaatste RK Wik 8, de tegenstander had alleen van Wippolder 5 verloren de rest van de wedstrijden waren gewonnen. Het zou dus een lastige middag worden voor de helden van DVC 4. DVC 4 had ternauwernood genoeg mensen. Zwario, Fuut, Rabbi en Berkie waren allemaal afwezig, er was maar een wissel. De wedstrijd zou beginnen op de onmogelijke tijd 14:30. Maar door de slome scheidsrechter en het feit dat we geen kleedkamer ter beschikking hadden werd dit nog eens een kwartier verlaat.

Al heel snel bleek dat DVC 4 met een goede opponent te maken had. RK Wik 8 bestond uit jonge gasten (type pluisje) die een aardig balletje konden trappen. RK Wik 8 begon ook veel sterker aan de wedstrijd dan DVC 4. Als DVC 4 zo laat speelt, lijkt het wel of iedereen eerst goed wakker moet worden voordat er echt gevoetbald wordt. RK Wik 8 werd ook gesterkt door het belachelijk slechte fluiten van de scheidsrechter. Deze “vriendelijke” vriend had geen enkel benul van de regels en floot alleen maar op appelleren van de RK Wik 8 spelers.

Het goede begin van RK Wik 8 werd ook bekroond met een doelpunt. Aan het doelpunt hing wel een buitenspel luchtje. Op rechts brak een RK Wik speler vanuit buitenspel positie door, hij gaf op maat voor en de 1-0 kon simpel binnengetikt worden. Na deze treffer werd het spel van DVC 4 iets beter, de botte bijl werd uit de kast gehaald en voor elke centimeter werd er gestreden.

Tot echt kansen leidde dit niet, Walter kon nog niet echt goed in stelling gebracht worden. Aan de andere kant kreeg RK Wik 8 wel goede kansen uit de counter. Maar onzorgvuldige afwerking en een goed keepende Dani hielden de schade beperkt tot een tegentreffer.

In de tweede helft begon DVC 4 furieus. De mouwen werden nog iets meer opgestroopt. De gelijkmaker was dan ook meer dan verdient. Ruben van Leeuwen nam een vrije trap net over de middellijn. Walter ving hem op en kapte en draaide zich door de defensie heen. Zijn schot was verwoestend en de keeper was kansloos, 1-1. DVC 4 rook bloed en ging op zoek naar meer.

RK Wik 8 was dusdanig geschokkeerd dat ze zich ver lieten terug zakken. Dit was het moment dat DVC 4 toesloeg. Beppe nam een corner van rechts en Walter kon, nadat hij zich had losgewrikt van zijn tegenstander, bij de tweede paal hard binnen koppen, 1-2. De wedstrijd was in een paar minuten totaal gekanteld. Maar het hoogtepunt moest nog komen. Walter kreeg de bal rond de middellijn aangespeeld. Hij haalde uit vanaf een meter of 45/50 en de bal vloog schitterend over de keeper in de kruising, 1-3. DVC 4 ging uit zijn dak!!

RK Wik 8 kon het niet geloven, ze hadden lang het betere van het spel. DVC 4 liet zich terug zakken en probeerde de voorsprong vast te houden. Alle ballen die DVC 4 in bezit kreeg werden hard naar voren getrapt. Met als hoogtepunt Beppe. Hij schoot de bal blind over de zijlijn. Een RK Wik speler vroeg hem: “waar schoot je die bal nou naar toe?” Beppe antwoordde koel: “nou gewoon, de woonwijk in!” Het spel van DVC 4 irriteerde RK Wik 8 en de scheidsrechter, want elke keer als de bal ver over de omheining werd geschoten moest ie ook weer gehaald worden (er was namelijk maar een bal).

Echt gevaarlijk werd het niet voor de goal van Dani en DVC 4 leek de wedstrijd simpel uit te spelen. De scheidsrechter was alleen de weg helemaal kwijt en had duidelijk geen swatch, de tijd leek voor hem stil te staan. Het leek erop dat hij net zolang door wilde spelen tot RK Wik 8 gelijk zou maken. Ze kwamen nog wel dichterbij. Ze mochten een vrije trap nemen, de muur stond goed. Alleen toen Erwin de bal op zich af zag komen dook hij weg, hij was bang voor zijn neus. De bal verdween in de goal buiten bereik van Dani, 2-3. Na een tweede helft van 57 minuten floot de scheidsrechter op aandringen van de spelers van RK Wik 8 (die het niet meer leuk vonden) af.