DVC 4 BEGINT GOED AAN NIEUWE SEIZOEN

Het seizoen 2004/2005 is alweer enkele weken bezig, maar hier volgt het eerste verslag. DVC 4 is het seizoen goed begonnen. Er werd begonnen met 2 overwinningen voor de beker, 3-2 tegen Remo 7 (2x Eric van der Helm, 1x Walter van der Helm) en 6-1 tegen DHC 6 (doelpuntenmakers onbekend). Vervolgens begon de competitie. De eerste wedstrijd werd professioneel gewonnen. Met 10 man werd Full Speed 7 met 2-4 opzij gezet (3x Marco van Berkum, 1x Erik van Leeuwen). De tweede wedstrijd was tegen Remo 6, deze wedstrijd werd bij een 4-4 stand gestaakt (3x Eric van der Helm, 1x Beppe) na een opstootje met de scheidsrechter en enkele Remo-spelers.

Nu was Delft 9 de tegenstander. Het grootste deel van de DVC 4 selectie was weer present, de meeste spelers waren weer terug van vakantie. Delft 9 is een bekende tegenstander van DVC 4. Verleden jaar zaten ze dan niet bij DVC 4 in de poule, maar in voorgaande jaren is er vaak tegen deze tegenstander gespeeld (met wisselend resultaat). Delft 9 was de competitie slecht begonnen, met 1 punt uit 2 wedstrijden.

De wedstrijd begon wat rommelig. Het tempo lag vrij hoog en het leek of DVC 4 nog niet helemaal wakker was. Er werd te slap opgetreden tegen het fel spelende Delft 9. Er werden weinig echte kansen gecreëerd in de eerste helft. Dani moest een keer handelend optreden en aan de andere kant kon DVC 4 voor weinig gevaar zorgen voor het Delft 9 goal. Mario moest helaas vroeg in de wedstrijd geblesseerd van het veld.

DVC 4 had even wat problemen om dit op te vangen. Beppe ging mid-mid spelen en Ruben laatste man. Helaas had Beppe en off-day en kon het dus niet bolwerken op het middenveld. Dit werd aan het eind van de eerste helft opgelost door een positiewisseling van Ruben en Beppe. Beppe speelde als een echte libero, ver achter de verdediging en elke bal naar voren rossen. Vlak voor rust nam Beppe een achterbal, deze viel precies tussen de linksback en de laatste man van Delft 9. Ruben profiteerde hiervan en pikte de bal op. Zijn voorzet was op maat en Walter prikte de bal oog in oog met de keeper in de rechterhoek.

De tweede helft had bijna hetzelfde spelbeeld. Alleen was DVC 4 feller en actiever in de duels. Delft 9 probeerde wel de gelijkmaker te scoren, maar ze kwamen niet door de DVC 4 defensie. Uit een snelle uitbraak werd de wedstrijd beslist. Marco van Tuyl veroverde de bal (wel of geen hands, de scheidsrechter floot in ieder geval niet) en zette Walter alleen voor de keeper. Dit buitenkansje liet Walter niet liggen en omspeelde de keeper door de lucht en kon daarna makkelijk binnen tikken.

Na deze goal ging Delft 9 nog meer opzoek naar een doelpunt, hierdoor kwam dus meer ruimte voor DVC 4. Maar echt profiteren hiervan lukte niet. Walter viel ook nog geblesseerd uit. DVC 4 speelde hierna de wedstrijd professioneel uit en de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Delft 8 op het programma. Aanvangstijd 10:00 uur. Voor deze wedstrijd zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Deze kunnen gereserveerd worden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De kaarten kosten € 0,00. Bestel ze dus snel!