Na enkele weken rust, was het weer zo ver. De winterstop was voorbij. De eerste wedstrijd (verleden week) was afgekeurd en nu moest er aangetreden worden tegen de nummer laatst, Alphense Boys 13. De uitwedstrijd was geëindigd in een 3-6 overwinning voor DVC 4. Het opvallende van de hekkensluiter is dat ze veel doelpunten maken en veel tegen krijgen. Van de staart ploegen hebben zij verre uit de meeste doelpunten voor en ook de meeste tegen. DVC 4 moest het vandaag stellen zonder Walter van der Helm, Ruben Dukker, Marco den Os, Erwin Wennekes en Frans Hoogeveen. Er waren maar net genoeg mensen om een elftal samen te kunnen stellen.

DVC 4 begon voortvarend aan de wedstrijd. De Alphense Boys 13 werden met de rug tegen de muur gezet. De combinaties verliepen heel makkelijk bij DVC 4, ze werden haast niet gestoord. Dit leidde tot wat kansjes. Maar omdat het zo makkelijk ging werd er heel veel van afstand geschoten, eigenlijk te veel. De combinaties moesten verder door gevoerd worden, maar dit gebeurde niet. Toch kwam DVC 4 vrij vroeg op voorsprong. Uit een corner van Dennis “Woggie” van Woggelum raakte Mario Goeman de bal. Hij caramboleerde zo in de goal, 1-0. Na deze treffer ging DVC 4 lekker verder met aanvallen. Maar tot doelpunten kwam het niet. Marco van Berkum was dichtbij ene treffer, maar zijn inzet van dichtbij belandde op de lat. Toch scoorde DVC 4 nog een keer voor rust. Het was Martijn “Beppe” van den Houten die van de rand van de zestien verwoestend uithaalde. De bal ging onderkant lat in de goal, 2-0. Dit was tevens de russtand. De score had veel hoger moeten zijn, maar er leek geen vuiltje aan de lucht.

De tweede helft begon dramatisch. Binnen een hand omdraai hadden de Alphense Boys 13 de aansluitingstreffer gescoord. Dit gebeurde echter wel op een curieuze manier. De aanvaller die scoorde stond zeker twee meter buitenspel. Er werd geappelleerd en gevlagd maar niet gefloten. Het bleek niet de dag van de scheidsrechter te zijn, 2-1. Even leken de Alphense Boys terug in de wedstrijd te komen. Er werd nu wel een buitenspeldoelpunt van ze afgekeurd. Halverwege de tweede helft leek DVC 4 orde op zaken te stellen. Een goede combinatie tussen Ruben van Leeuwen, Eric van der Helm en Umberto “Papa” Lucignano zette Umberto voor de keeper. Hij rondde netjes binnenkant paal af, 3-1.

Een paar minuten later werd de wedstrijd beslist. Ruben van Leeuwen zette met een leep passje Martijn “Beppe” van den Houten alleen voor de keeper. Martijn vond het net voor de tweede keer vandaag, 4-1. Maar de wedstrijd was dus toch nog niet beslist. Wederom stond een speler van Alphense Boys 13 ver buitenspel, zijn inzet werd nog door Martijn “Dani” Rietveld gekeerd. Uit de corner maakte Dennis “Woggie” van Woggelum hands, penalty. Dit buitenkansje werd benut, 4-2. Woggie viel kort daarna weer negatief op. Hij wilde een voorzet van de Alphense Boys 13 wegwerken. Hij raakte de bal op zo’n bijzondere manier dat de bal via de binnenkant van de paal in de DVC 4 goal hobbelde, 4-3. Er werd nog een doelpunt van Alphense Boys 13 terecht afgekeurd, wegens hands, voordat DVC 4 de wedstrijd definitief besliste. Umberto “Papa” Lucignano reageerde attent op de losgelaten bal door de keeper, 5-3. Eric van der Helm scoorde toch ook nog een keer. Hij pakte de bal goed af van de laatste man. Hij liep alleen op de keeper af en kon de laatste treffer van de dag aantekenen, 6-3. Een bizarre wedstrijd, die eigenlijk al voor rust beslist had moeten zijn.